De dood hoort, net zoals de geboorte, bij het leven van iedereen. Beide gebeurtenissen maken wij niet zelf bewust mee, maar de mensen om ons heen wel degelijk. Bij beide gebeurtenissen zijn er dan ook veel emoties in het spel. Bij de geboorte zijn dit meestal emoties van vreugde, bij de dood vaak van verdriet. Je kunt werkzaam zijn in de begrafenisbranche, maar soms heb je hier bijvoorbeeld een opleiding uitvaartondernemer voor nodig. In deze blog lees je alles over het werkzaam zijn in het gebied dat alles te maken heeft met overledenen. 

Uitvaartondernemer

Als uitvaartondernemer zorg jij ervoor dat de overledene het allermooiste afscheid krijgt en dat de nabestaanden hier blij mee zijn. Alles moet tot in de puntjes geregeld zijn en hier moet jij alles voor doen. Je dient te luisteren naar de wensen van de nabestaanden, maar ook de wensen van de overledene te respecteren. Er rust dus een behoorlijke verantwoordelijkheid op je. Een opleiding uitvaartondernemer is dan geen gek idee. Met een opleiding uitvaartondernemer leer jij alles over het regelen van een uitvaart. Het omgaan met nabestaanden, het kennen van rituelen van bevolkingsgroepen en geloven, het opstellen van rouwteksten, het kiezen van een locatie; alles komt neer op jou en wordt aan je geleerd in deze opleiding. Ook dingen als het draaiboek van de uitvaart zelf, algemene juridische kennis en specifieke juridische kennis met betrekking tot lijkbezorging komen aan bod in deze opleiding. 

Erfrecht

Ook binnen het erfrecht is er veel te doen omtrent het overlijden van mensen, zoals het begrip erfrecht al veronderstelt. In de opleiding uitvaartondernemer wordt hier ook enige aandacht aan besteed. Toch is de opleiding uitvaartondernemer niet specifiek gericht op het erfrecht. Jij kunt je echter wel specialiseren in het erfrecht en op deze manier bezig zijn met alles wat komt kijken op het gebied van overlijden van mensen. Je moet je tevens wel beseffen dat dit een hoger opleidingsniveau vereist en ook een hele andere bezigheid is dan het verzorgen van uitvaarten. Toch is dit wel een optie als je je steentje wil bijdragen aan de zorg voor nabestaanden en de overledene.

Pin It on Pinterest