Performance improvement

Welke vergunningen heb je nodig voor het opstarten van je bedrijf?

Geplaatst op

Er zijn veel dingen waarmee je rekening moet houden als het gaat om het opstarten van je eigen bedrijf. Het verkrijgen van vergunningen is hier een belangrijk onderdeel van. Het kan namelijk zo zijn dat als je deze vergunningen niet hebt, je uiteindelijk boetes moet gaan betalen, en dat wil je natuurlijk ook niet zeker niet met de nieuwe onderneming. Er zijn verschillende vergunningen per branche, maar er zijn ook vergunningen verbonden aan de bepaalde gemeente waarin je opereert. Je moet dus van tevoren gaan uitzoeken welke vergunningen voor jouw bedrijf van toepassing zijn in deze blog proberen we je te helpen met het uitvinden van welke vergunningen jij nodig hebt. 

Omgevingsvergunning.

Wil jij een pand gaan bouwen verbouwen of slopen? Dan heb je hier een vergunning voor nodig. Dit heeft te maken met de invloed die je hebt op de openbare ruimte en leefomgeving. Vergunningen die vallen onder de Omgevingsvergunningen zijn:  de bouwvergunning en de milieuvergunning. 

Voor het bouwen van je pand heb je een vergunning nodig, dit noemen we de bouwvergunning. Dit is best wel straight forward, als jij een nieuw pand wilt bouwen, dan moet je dat eerst aan de gemeente doorgeven, als je dan goedkeuring van de gemeente krijgt, krijg je een bouwvergunning. Soms kan kleinschalig bouwen zonder bouwvergunning, maar daar moet je even de voorwaarden voor uitzoeken die voor jou van toepassing zijn. 

Onder de titel milieuvergunning valt alles wat te maken heeft met geluidsoverlast, afval en milieu belastende stoffen. Als je bijvoorbeeld van plan bent om veel CO2 uit te gaan stoten, dan moet je dit doorgeven aan de gemeente. Daarnaast werkt het hetzelfde voor geluidsoverlast, als jij veel geluid maakt als bedrijf zijnde en je zit bijvoorbeeld in een wijk in de buurt, dan moet jij gaan aangeven. Hoeveel geluid je gaat maken in de komende periode. 

Specifieke branche vergunningen.

Voor specifieke branches heb je ook vergunningen. Je hebt bijvoorbeeld voor de horeca de drank- en horecavergunning. Voor financiële dienstverlening heb je de vergunning voor financiële dienstverlening Als je een bedrijf gaat opstarten in de detailhandel heb je daar ook een vergunning voor. Voor een transport en logistiek bedrijf heb je de NIWO opleiding

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden