Performance improvement

Welke beamer is geschikt voor mijn situatie?

Geplaatst op

Veel dingen in de wereld van de beamer zijn niet zo zwart/wit als veel mensen wel denken. In deze blog laten we je zien welke beamer in welke context goed werkt. Zo kun je beter kiezen. Dat is positief, want een beamer is prijzig en je wilt niet terug naar de provider moeten om de beamer te ruilen. Ook niet zo praktisch. Lees snel verder in deze blog en ontdek hoe waarom een beamer huren zo voordelig is.

Welke beamer is geschikt?

Het is niet moeilijk om de juiste beamer te kiezen, of je hem nu koopt of niet. Het is een kwestie van vaststellen wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Er bestaan een aantal beamers waar je van kunt profiteren:

Een beamer met een 4:3 of 16:9 ratio is geschikt voor een kleiner of groter beeld. Je ziet hier ook vaak de aanduiding: 1024×768 en 1280 x 800 cm. Deze aanduidingen geven aan hoe groot het geprojecteerde beeld zal worden.

Hoe stel ik vast of een beamer geschikt is?

Je moet weten hoeveel Lumen je wilt hebben. want daar is de prijs van de beamer van afhankelijk. Lumen is eenheid van licht. In een groot theater kun je zo’n 40.000 Lumen nodig hebben, terwijl je in een kleine kamer prima afkunt met 50 Lumen.

Wat heb ik nodig om een beamer te gebruiken?

Je hebt een interface nodig om via een beamer een digitaal beeld te kunnen projecteren. Meestal worden daarvoor gebruikt:

  • PC / Mac
  • Smartphone
  • Tablet

Het is belangrijk om te kijken of software op je apparaat compatible is met dat op de beamer. Zo weet je zeker dat je presentatie of vertoning goed zal verlopen.

Waar wordt een beamer voor gebruikt?

Je kunt een beamer voor veel dingen gebruiken, zoals een filmvertoning, illustratiemateriaal tijdens een vergadering, vertoning van video’s tijdens een feest.

Is een beamer duur?

Beamers koop je tussen de 60 en 21.000 euro. Het aantal Lumen en de ratio van het beeld hangen hier mee samen: hoe sterker en hoe groter het beeld, des te hoger de prijs. Omdat een beamer al snel in prijs kan oplopen in relatie tot het doel dan men wil bereiken, is het de moeite waard om een beamer te huren. Dat scheelt bijzonder in de kosten, zeker als je een beamer niet vaak gebruikt.

Conclusie

Bedenk wat je wilt bereiken met een beamer en zoek hem daar op uit. Raadpleeg een expert op dit gebied. Hij of zij kan je helpen de juiste keuze te maken, zodat je meer haalt uit je beamer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden