Performance improvement

Wat moet je niet vergeten in je auto te leggen?

Geplaatst op

Er zijn een heleboel dingen die je in je auto moet meenemen. Omdat ze verplicht zijn en omdat ze bijzonder handig zijn. Ook verhogen ze de veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan een gevaren driehoek. Verplichte zaken zijn een rijbewijs en verzekeringspapieren. Maar wat is er nog meer belangrijk? We nemen het hieronder met je door. 

Startkabels

Als de accu van je auto leeg raakt, is het niet altijd efficiënt of zelfs waarschijnlijk dat je kunt vertrouwen op een behulpzame voorbijganger om je een jumpstart te geven. Startkabels alleen zijn niet voldoende om je motor weer op toeren te krijgen. Daarom heb je ook een noodbatterijbooster nodig. Gelukkig heeft de Wegenwacht altijd zo’n ding, maar vaak is de wachttijd langer dan verwacht en dat kan een probleem zijn. Erg vervelend als je ergens moet zijn of in een gevaarlijke situatie terechtkomt. Zorg er sowieso voor dat je een goedwerkende opgeladen telefoon bij je hebt. En het liefste nog een powerbank bij je. Dan kun je als het nodig is de Wegenwacht bellen. 

Bandenspanningsmeter

Deze kleine gadget komt goed van pas! Niemand kan zomaar naar een band kijken en precies weten hoeveel lucht er uitgelopen is en hoeveel er moet worden bijgevuld. Met een bandenspanningsmeter is het echter wel gemakkelijk om daarachter te komen.

Zelfs als een bepaalde band er niet leeg uitziet, is een routinecontrole van alle vier de banden altijd aan te bevelen. Als je ervoor zorgt dat je bandenspanning in orde is, verbeter je de wegligging en verleng je de levensduur van je banden en verlaag je het brandstofverbruik van de auto.

WD-40

Hoe vaak heb je al moeite gedaan om een bout of moer van je auto los te krijgen? Of je nu je kentekenplaat vervangt, moeren losdraait of een krakende deur dempt, WD-40 is een geweldig product om altijd in de auto te hebben. Het goedje is gemakkelijk aan te brengen en voor je het weet draait alles weer perfect. 

Het is sowieso belangrijk dat er voldoende olie in de motor zit. Dat is dan geen WD-40, maar speciale smeerolie. Die kun je heel gemakkelijk aanbrengen door gebruik te maken van oliepompen

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden