Performance improvement

Wat is het verschil tussen Agile en Scrum?

Geplaatst op

Agile methodiek is een praktijk die helpt bij de continue iteratie van ontwikkeling en testen in het SDLC-proces. Agile breekt het product in kleinere builds. In deze methodologie zijn de ontwikkelings- en testactiviteiten gelijktijdig, in tegenstelling tot andere softwareontwikkelingsmethoden. Het moedigt ook teamwerk en face-to-face communicatie aan. Bedrijven, belanghebbenden en ontwikkelaars en klanten moeten samenwerken om een product te ontwikkelen.

Scrum is een agile proces dat ons in staat stelt om ons te richten op het leveren van de bedrijfswaarde in de kortste tijd. Het inspecteert snel en herhaaldelijk de daadwerkelijk werkende software. Het legt de nadruk op verantwoording, teamwork en iteratieve vooruitgang in de richting van een duidelijk omschreven doel. Het Scrum Framework gaat meestal over het feit dat de eisen waarschijnlijk zullen veranderen of meestal niet bekend zijn bij de start van het project.

De overeenkomsten en verschillen van Agile en Scrum

Agile is een ontwikkelmethodiek gebaseerd op een iteratieve en incrementele aanpak. Scrum is één van de implementaties van de agile methodiek. Waarbij incrementele builds worden geleverd aan de klant in elke twee tot drie weken tijd.

Agile softwareontwikkeling wordt alom gezien als zeer geschikt voor omgevingen met een klein maar deskundig projectontwikkelingsteam. Scrum wordt bij uitstek ingezet in het project waar de behoefte snel verandert.

In het Agile proces speelt het leiderschap een cruciale rol. Scrum bevordert een zelforganiserend, cross-functioneel team.

In vergelijking met Scrum is het een meer rigide methode. Er is dus weinig ruimte voor frequente veranderingen. Het grootste voordeel van Scrum is de flexibiliteit omdat het snel reageert op veranderingen.

Agile gaat gepaard met samenwerking en face-to-face interacties tussen de leden van verschillende cross-functionele teams. In Scrum wordt samenwerking bereikt in een dagelijkse stand up meeting met een vaste rol voor de scrummaster, product owner en teamleden.

Agile kan een groot deel van het ontwikkelingsproces en organisatorische veranderingen vereisen. Er zijn niet te veel veranderingen nodig tijdens het implementeren van het scrum-proces.

De agile methode moet regelmatig worden geleverd aan de eindgebruiker voor hun feedback. In de scrum wordt na elke sprint een build geleverd aan de klant voor hun feedback.

In deze methode wordt elke stap van de ontwikkeling, zoals requirements, analyse, ontwerp, worden voortdurend gemonitord tijdens de levenscyclus. Aan het eind van elke sprint wordt de functionaliteit gedemonstreerd. Zodat er voor de volgende sprint regelmatig feedback kan worden gegeven.

De projectleider neemt alle taken in de agile methode voor zijn rekening. Er is geen teamleider, dus het hele team pakt de problemen of problemen aan.

De Agile methode moedigt feedback aan tijdens het proces van de eindgebruiker. Op deze manier zal het eindproduct nuttiger zijn. Dagelijks wordt er een sprintbijeenkomst gehouden om de toekomstige voortgang van het project te beoordelen en terug te koppelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden