Performance improvement

Wat is AFAS software en hoe kan het jouw bedrijf helpen?

Geplaatst op

Veel bedrijven zijn bekend met bedrijfssoftware die bepaalde processen een stuk efficiënter maken door de kans op foutmarges te verkleinen of de processen te versnellen door bepaalde koppelingen of functionaliteiten. Dergelijke softwarepakketten noemen we ook wel ERP-software. Een enorm populair softwarepakket van eigen bodem is AFAS software. Deze software is voornamelijk gericht op het beheren van administratieve bedrijfsprocessen in een organisatie en maakt gebruik van diverse modules. Hoe kan dit jouw bedrijf precies helpen? In deze blog gaan we er iets dieper op in.

De modules van AFAS software

Zoals gezegd bestaat een softwarepakket van AFAS uit meerdere modules, die ieder een eigen doel hebben. Het is mogelijk om een totaalpakket aan te schaffen, maar ook om bepaalde delen te kopen. Het eerste onderdeel is AFAS CRM. Hiermee kun je zaken als, relatiebeheer, verkoop en forecasting, klantenservice en marketing integreren en automatiseren in één pakket. Daarna heb je het AFAS Financieel. Dit brengt je boekhouding naar een hoger niveau, zoals journaalposten automatisch aanpassen op basis van je inkooporders of salarisbetalingen. AFAS HRM zorgt voor verbeteringen in de personeels- en salarisadministratie van je onderneming, hier sluit AFAS Payroll goed op aan als uitgebreidere versie. AFAS Ordermanagement is zoals de naam al doet vermoeden een hulpmiddel voor de inkoopafdeling. Denk aan voorraadmanagement, margebepalingen en een accurater overzicht dat zorgt voor kostenbesparingen. Met AFAS Projecten krijg je een beter inzicht in de status van een project. Dit bevat begrotingstools en tools om alle facetten van een project te monitoren. Een afgeleide hiervan is AFAS Workflows. Dit focust zich echt op inzicht verkrijgen in werkprocessen en om deze te verbeteren.

AFAS consultancy door de complexiteit

Zoals je in de vorige alinea wellicht hebt kunnen zien valt er enorm veel onder AFAS. Zeker voor bedrijven die meerdere pakketten afnemen kan het een flinke opgave zijn om alle systemen en modules optimaal te laten werken. Dit is wel nodig, want alleen dan kun je de maximale voordelen uit de tools halen. Daarnaast zijn dergelijke projecten nogal een grote investering voor de meeste bedrijven. Daarom wil je zeker weten dat de implementatie goed gaat én dat er mensen actief bezig zijn om te zorgen dat je de mogelijkheden maximaal benut. En hier komt AFAS consultancy om de hoek kijken. Omdat bedrijven zelf niet de interne kennis hebben of kunnen ontwikkelen op snel de mogelijkheden van AFAS software te benutten, worden deze AFAS Experts ingeschakeld. Dit zijn mensen die al jaren dagelijks met de software werken en gespecialiseerd zijn in het optimaliseren van de software voor jouw specifieke wensen en eisen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden