Performance improvement

Wat is 5G en wat hebben we eraan?

Geplaatst op

Het is met 5G gemakkelijk om snel veel data binnen te halen. Het klinkt een beetje alsof het hier om een toekomstvisioen gaat, maar dit zijn wel de verwachtingen van het netwerk. In deze blog gaan we je er meer over vertellen. Wanneer je zakelijk gezien getraind wil worden in de voordelen van 5G, dan is apistraining.com de ideale partij om dit voor je te regelen. Lees snel verder in onze blog.

Wat is 5G?

Wanneer we praten over 5G, dan is dit de vijfde generatie mobiele netwerken. Daarvoor hadden we dus vier oudere generaties. Het nieuwe netwerk biedt veel hogere snelheden als het gaat om downloaden en uploaden op het internet. Het is zo’n 10 keer sneller dan het 4G netwerk. Het werkt met lichtdeeltjes, daar gaat de data mee uitgewisseld worden. Dit noemen we in de techniek ook wel fotonica.

Voordelen 5G

Het mooie van een 5G netwerk is dat het zeer stabiel is, ook ook bijvoorbeeld plekken waar veel mensen aanwezig zijn als festivals. Dan heb je dus nooit meer te maken met vertraagd internet, zo is het ook beter te regelen dat zelfrijdende auto’s hun coördinaten en instructies houden en steeds opnieuw geüpdatet krijgen. Omdat het netwerk niet steeds wegvalt kun je dus veiliger rijden met een zelfrijdende auto. Deze zullen we dus in de toekomst veel meer gaan zien.

Wanneer is 5G op de markt?

De grote providers zoals T-Mobile en KPN hebben aangegeven dat vanaf 2020 het netwerk uitgerold gaat worden. Apple gaat eind 2020 een telefoon op de markt brengen waarmee je op het 5G netwerk kan komen. We weten alleen niet of deze telefoon ook direct in Nederland te koop zal zijn. Maar via de ondoorgrondelijke wegen van het internet zul je er vast wel aankunnen komen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden