Performance improvement

Wat heb je aan een VCA-certificaat?

Geplaatst op

VCA is de afkorting van Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (Veiligheids Checklist Aannemers in het Nederlands) of VCA in het Engels. Het doel van deze officiële checklist is ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige manier werkt.

Op dit moment eisen de meeste bouwbedrijven dat hun werknemers een vca certificaat hebben. Ook buitenlandse werknemers moeten dit certificaat hebben, maar alleen als de werkgever dat eist!

VCA-cursussen

Er bestaan VCA cursussen om dit VCA-certificaat te behalen. Om de cursus goed voor te bereiden raden wij aan om de meest recente info ervan door te nemen, bijvoorbeeld de laatst versie van een cursusboek. Direct na afloop van de cursus wordt het examen afgenomen. Vaak is het examen is ook in de Engelse taal beschikbaar. Voor grotere groepen zijn er vaak cursussen op het bedrijf beschikbaar.

B-VCA of Bol-VCA?

Met je B-VCA certificaat toon je aan dat je beschikt over een basiskennis op het gebied van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals vereist door de VCA. Je geeft daarmee aan dat je veilig werkt en daarbij rekening houdt met het milieu, je eigen gezondheid en die van anderen. B-VCA is bedoeld voor werknemers, als je aannemer of uitzendbureau bent heb je een VCA-VOL-certificaat nodig.

Het belang van veiligheid 

Vroeger was het nog zo dat werkgevers niet heel veel deden aan de veiligheid van de werknemer. Tegenwoordig zijn er allerlei wetten en regels waar aan werkgevers en werknemers moeten voldoen om op een veilige manier te kunnen werken. Gelukkig dat deze opgesteld zijn omdat op deze manier al veel problemen zijn voorkomen. Neem zoiets als een VCA dan ook zeer serieus. We wensen je veel succes en alle veiligheid op de werkvloer.

Volg ook de andere teksten op deze site, omdat je zo steeds meer te weten komt over veiligheid en het verbeteren van bedrijfsprocessen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden