Tegenwoordig is het industriële interieur erg populair. Je ziet van allerlei zaken die je vroeger alleen in de fabriek zag nu gewoon in een residentiële of commerciële context. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bankschroef in huis? Dat was vroeger iets wat je alleen in de fabriekshal of werkplaats zag, nu zijn ze ook te verkrijgen voor decoratief gebruik in een woonkamer of winkel. We nemen in deze blog met je  door wat je allemaal kunt doen met een gietvloeren in een residentiële of commerciële context.

Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Er zijn verschillende aspecten aan een gietvloer die erg interessant zijn voor starters en mensen met kleine kinderen. Evenzo goed voor ondernemers die een moderne zaak openen. En een van die zaken is dat de vloer erg sterk is en niet snel krast. Daarnaast is het zo, dat gietvloeren erg makkelijk schoon te maken zijn, waardoor de hygiëne in huis of in je zaak met sprongen vooruit gaat. Dat is erg fijn als je kleine kinderen hebt of kleine klanten die wel eens wat laten vallen, bijvoorbeeld in de eet-, woonkamer of in je keurig opgeruimde zaak. 

Verder is het zo, dat de gietvloer bijzonder lang meegaat, dit komt door zijn slijtvastheid. Een aangebrachte gietvloer die dus gegoten is op een dragende vloer, meestal is dit een betonvloer, kan wel 20 jaar meegaan. Wanneer je er daarna weer een nieuwe laag overheen doet, gaat deze ook weer makkelijk 20 jaar mee. 

Designkeuzes worden makkelijk 

De hierboven genoemde voorbeelden zijn natuurlijk erg aantrekkelijk, of je nu een starter of ondernemers bent of niet: je kunt echt geen nee zeggen tegen een gietvloer als je de bovengenoemde voordelen in ogenschouw neemt. Er zijn nog veel meer voordelen te noemen aan een gietvloer. Zo is het erg gemakkelijk om designkeuzes te maken met de vloer, want deze komen namelijk in verschillende kleuren en met een uiteenlopende keuze aan tekeningen: dat ze bijvoorbeeld lijken op een betonvloer of iets dergelijks, en dat is natuurlijk erg fijn als je een design in je hoofd hebt voor het interieur van je woning of zaak. Zo past de gietvloer er gemakkelijk bij. 

Pin It on Pinterest