Performance improvement

Wat creëert de ideale werkplek?

Geplaatst op

Werkplekken moeten de productiviteit van werknemers bevorderen. Het creëren van de ideale werkplek vereist niet noodzakelijkerwijs een allesomvattende kantoorvernieuwing. Soms helpt het verplaatsen van een bureau of ladekast al bij het optimaliseren van een werkplek. Ergonomie, privacy en gebruiksgemak zijn erg belangrijk. Het aanpassen van een werkstation aan je fysieke en psychologische behoeften is echter niet altijd even eenvoudig.

Ergonomie

Denk aan de fysieke uitdagingen, het gedoe of de tijd die nodig is om je werkplek goed in te delen. Zit je bureaustoel ongemakkelijk? Heb je na een paar uur typen pijn in je armen? Is je muis te klein, krijg je kramp in je hand? In sommige gevallen kan het aanbrengen van kleine fysieke veranderingen in de indeling van je bureau of ladekast een grote invloed hebben op je efficiëntie gedurende de dag. Misschien kan het verhogen van de stoel met een centimeter of twee de vermoeidheid na het typen voorkomen. Misschien kan een andere greep op je muis de krampen in de hand verminderen. Zorg voor een hoger ladeblok als je regelmatig moet bukken om er iets uit te pakken. Als het gaat om het optimaliseren van je werkstation is het belangrijk te ontdekken wat je fijn vindt. Sommige opties lijken misschien vergezocht, maar het is belangrijk om voor je eigen comfort te zorgen, zelfs bij een bureaubaan.

Privacy

Soms gaat een open bureau-omgeving voorbij aan de behoefte aan privacy. Natuurlijk zijn open kantooromgevingen een goede manier om met collega’s samen te werken, maar soms heb je wat tijd voor jezelf nodig om na te denken of creatieve oplossingen te bedenken. Probeer een bordje “niet storen” te maken voor je werkplek of draag een koptelefoon aan je bureau, zodat collega’s weten wanneer je in werkmodus zit. Als je vanuit huis werkt, houd dan de externe krachten die je werktijd kunnen belemmeren in de gaten en pak ze proactief aan. Misschien is het beter je thuiskantoor naar de stille kelder te verplaatsen om het dagelijks huishoudelijke werk van je partner te vermijden, of bewaar je het werk van je meest uitdagende projecten voor het midden van de dag wanneer het gezin het huis uit is.

Gebruiksgemak

Voor de ideale werkplek is het belangrijk om rekening te houden met de positionering zodat je gemakkelijk toegang hebt tot alle benodigde apparatuur en personeel. Het is een onaangename afleiding om op te moeten staan en het hele kantoor door te moeten lopen voor een paperclip of een plakbriefje. Medewerkers op afstand kunnen wat dat betreft een voordeel hebben bij het optimaliseren van het gemak van hun fysieke werkruimte.

Het creëren van de ideale werkplek hoeft geen grote investering te zijn. Door kleine aanpassingen te maken in de huidige situatie, zodat je werkruimte aan je dagelijkse behoeften voldoet, kun je op een snelle en kosteneffectieve manier de ideale werkplek creëren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden