Misschien heb je letselschade opgelopen door toedoen van een ander. Of wie weet heb je een whiplash door een verkeersongeval of ben je gebeten door een hond. Allemaal zeer vervelende situaties waarbij het nodig kan zijn om een letselschade advocaat in te schakelen. Wat doet deze specialist?

Wat doet een letselschade advocaat?

Zoals de naam al zegt kunnen letselschade advocaten jou vertegenwoordigen bij situaties waarbij je letsel hebt opgelopen. Je betaalt een voorschot voor hun diensten. Wat een letselschade advocaat moet doen, is bepalen wat juist is voor jou als cliënt. Hij of zij mag niet betaald worden tenzij hun cliënten betaald worden. Een letselschade advocaat zal jouw zaak aannemen als hij of zij gelooft dat de schadevergoeding moet worden gecompenseerd. Maar eerst zal de advocaat de zaak beoordelen, vragen stellen en de nodige informatie verzamelen. Ze zullen ook met jou bespreken of je een claim hebt of niet. Een letselschade advocaat zal geen zaak aannemen, tenzij hij of zij gelooft de zaak te kunnen winnen, gebaseerd op de gepresenteerde feiten.

Wanneer wordt een zaak aangenomen?

Bij de behandeling van een letselschadezaak kunnen zich tal van problemen voordoen. Een letselschade advocaat is in staat om jou te vertegenwoordigen, maar hij is niet overal expert in. Een advocaat op dit gebied neemt alleen een zaak aan als hij of zij een zaak kan beoordelen op de volgende punten:

1. Is de kans groot dat je een rechtszaak wint?

2. Is er waarschijnlijk schade en/of verlies waar je recht op kunt hebben?

3. Wat is de omvang van de schade of het verlies waarop je recht zou kunnen hebben?

Kies altijd een specialist

Het is belangrijk dat je een letselschade advocaat aanwijst die gespecialiseerd is in het gebied waar je hem of haar nodig om je in de rechtbank te vertegenwoordigen. Dat is belangrijk omdat er een reeks van zaken zijn die van invloed kunnen zijn op de beslissing om een zaak voor de rechter te brengen.

Tip: Deel zoveel mogelijk details

Het is verstandig om uw letselschade advocaat zoveel mogelijk van de details te voorzien. De details kunnen bepalen of jouw zaak voor de rechter moet worden gebracht of niet.

Pin It on Pinterest