Performance improvement

Waar wordt perslucht voor gebruikt?

Geplaatst op

We maken dagelijks heel veel gebruik van perslucht. Eigenlijk is het best wel gek als je er over na gaat denken: waar gebruiken we lucht allemaal voor? Perslucht gebruiken we bijvoorbeeld al bij de slagroomspuit, bij onze deo en bij haarlak. Natuurlijk kun je perslucht ook heel anders inzetten. Er zijn veel professionele toepassingen voor perslucht. In deze blog lichten we er enkele toe.

Compressoren

Om perslucht te kunnen gebruiken heb je een soort compressor nodig. Denk bijvoorbeeld aan zuigercompressoren, schroefcompressoren of persluchtketels. Veel van dit soort compressoren vind je terug in bedrijfspanden of in de bouw. Als je zelf aan de slag wilt gaan met perslucht en pneumatiek, neem dan een kijkje op mattech.nl voor alles wat je nodig hebt op het gebied van perslucht of pneumatiek. 

Levensredder

Wist je dat perslucht ook helpt om levens te redden? De brandweer maakt gebruik van perslucht om water genoeg druk te geven om met een sterke straal te kunnen spuiten. Zonder perslucht zou de brandweer nog met emmertjes water heen en weer moeten rennen. Ook ziekenhuizen maken gebruik van perslucht. Perslucht wordt in combinatie met borrelflessen gebruikt om aerosolen toe te dienen. Perslucht wordt ook gebruikt voor de beademing en niet alleen om levens in het ziekenhuis te redden. Wat dacht je bijvoorbeeld van duikers? Zonder perslucht zouden zij niet de oceaanbodem kunnen verkennen. 

Machines

Perslucht wordt in verschillende machines gebruikt. Je kunt geen bus, tram of trein binnenstappen, zonder dat perslucht ervoor zorgt dat de deuren open gaan. Dat kenmerkende gesis dat je hoort als de deuren open gaan is perslucht. In de bouw kunnen we ook niet meer zonder perslucht. Perslucht wordt gebruikt om kraanmachines en heftrucks te opereren. De lucht zorgt ervoor dat we in staat zijn om ontzettend zware voorwerpen op te tillen. Zoals je kunt lezen in deze blog is het maar goed dat we de kracht van lucht hebben weten te temmen voor onze machines en gereedschap. Een belangrijke uitvinding, die vaak over het hoofd wordt gezien. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden