Performance improvement

Voordelen van een heftruckcertificaat voor je personeel?

Geplaatst op

Hoewel het geen verplichting is, zijn er wel tal van voordelen verbonden met het verplichten van een heftruckcertificaat voor je personeel. Als werkgever heb je daar veel voordeel bij. Voor de meeste voertuigen heb je een rijbewijs nodig. Dit is voor een heftruck echter niet het geval, omdat het ding niet op de openbare weg rijdt. Het is echter wel belangrijk dat het personeel een heftruckcertificaat bezit wanneer ze op de heftruck zitten. We nemen in deze blog de belangrijkste voordelen met je door! 

Waarom een heftruckcertificaat? 

Voor werkgevers is het bijzonder belangrijk dat hun personeel een certificaat voor de heftruck heeft. Dit is vanwege het feit, dat je als werkgever dan kunt laten zien dat je er alles aan doet om je personeel bekwaam en dus veilig te kunnen laten werken. Wanneer de mensen een cursus voor de heftruck gehad hebben, dan zullen ze doorgaans ook veel beter weten hoe ze er mee om moeten gaan. Dat reduceert de kans op ongelukken natuurlijk aanzienlijk. Toch zijn er tal van andere regels waaraan een werkgever moet voldoen. Lees je daar goed op in! Wanneer er toch een ongeluk plaatsvindt (laten we hopen van niet), dan sta je als werkgever sterk, dan kan jou op de genoemde punten niets verweten worden. 

De lengte van de cursus

Je kunt een personeelslid de cursus van één uur laten volgen. De kosten hiervoor liggen zo rond de 195 euro. Daarvoor heb je binnen een dag een geschoolde werknemer en je koopt een stuk veiligheid in. Ook dus in juridische zin (zojuist hierboven besproken). 

Het is tevens een positieve ontwikkeling voor de medewerker, want die kan zijn werk een stuk fijner en wellicht vlotter doen. Daarbij is het een cursus die je op je cv kunt zetten. Het certificaat is geldig voor bij alle bedrijven voor op een gelijkwaardige heftruck. 

We hopen dat je dit een handige blog vond. Lees ook onze andere blogs. We willen je graag met onze teksten op de hoogte houden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden