Als je eenmaal de beslissing hebt genomen om te gaan voor een houten vloer, wil je meubels en accessoires kiezen die de schoonheid van de houten vloer versterkt. Het is misschien niet voor de hand liggend, maar het gebruik van houten elementen in combinatie met een houten vloer kan prachtig zijn. Ben je gek op de look van de houten vloer, maar staat het vele onderhoud je tegen? Overweeg dan een keramisch parket. Hieronder enkele interieurtips om je te helpen met het stijlen van je houten vloer.

Donkere vloeren

Een donkere kleur hout geeft een verfijnd, stedelijk gevoel, maar donkere meubels kunnen hierbij snel verloren gaan. Overweeg dus om lichte meubels te combineren met vloeren van een donkere kleur. Als je huiskamer bijvoorbeeld een donkere vloer heeft, ga dan voor een bijzettafel van witgekalkt mangohout. Geen paniek als je al donkere meubels in je kamer hebt. Door simpelweg licht houten accessoires toe te voegen kun je ook een mooi contrast creëren. Voorbeelden van dit soort accessoires zijn decoratieve houten kettingen of een licht houten kom.

Lichte vloeren

Een lichtere vloer kan je huis een modern, minimalistisch gevoel geven. Ze hebben de neiging om ruimtes groter te laten aanvoelen. Ze hebben het voordeel dat ze meer vuil verbergen en dat slijtage zoals krassen moeilijk te zien zijn. In tegenstelling tot de donkere vloeren, kun je hierbij het beste kiezen voor donkere meubels en accessoires. Als je eetkamer blonde vloerdelen heeft, zullen eetkamerstoelen met een pecannoten kleur mooi opvallen. Een dressoir in luxueus walnotenhout voegt diepte en lagen toe aan je ruimte, net als een eetkamertafel in zwart notenhout.

Uiteraard kun je ook kiezen voor niet-houten meubels of accessoires. Wel raden we je aan om te werken met de donkere en lichte kleuren voor een mooi opvallend contrast. 

Pin It on Pinterest