Performance improvement

Sportkleding voor maximale performance

Geplaatst op

Ben jij op zoek naar een boost in je sportieve performance? In deze blog stellen we de ultieme outfit samen voor verhoging van je sportieve rendement.

Schoenen

Traditioneel gezien zijn waren hardloopschoen gewoon veredelde sportschoentjes. Zonder de juiste cushing en materialen had je wel support, maar ging je er niet sneller van rennen. Sinds een aantal jaren zie je steeds meer sportschoenen met een verhoging in de zool. Deze verhoging absorbeert de impact en laat je – als een springveer – weer omhoog vieren. Met ronde schoenveters zorg je tevens dat je de schoen extra hard kunt aantrekken. Met een goede knoop hoef je niet telkens je veters te strikken.

Sokken

Ook de sokken zijn belangrijk voor een betere prestatie. Normale sokken gaan snel zweten en kunnen verschuiven. Niets is zo vervelend als sokken die niet lekker zitten terwijl je bezig bent met een race of sport. Onderschat daarom de sokken niet. Koop speciale wandel- of sportsokken en verbeter je prestatie.

Shirt

Het juiste shirt, voor de juiste sport. Dat is iets om naar te streven. Als je gaat golfen, word je bijvoorbeeld niet zo erg warm. Het is namelijk een erg statische sport. Daarom heb je een dik shirt nodig die tevens erg flexibel is, om een goede slag te maken. Voor sporten waar je snelle sprintjes gaat trekken, zoals met tennis en voetbal, wil je een shirt die erg luchtig is en goed tegen zweet kan. Voor hardlopen wil je een shirt dat luchtig is, maar tevens isoleert. Met hardlopen is het namelijk belangrijk dat je de longen warm houdt. Met hardlopen houdt je in principe een stabiele hartslag. Als je geen interval training gaat doen, zul je dus niet snel “oververhit” raken. Maak daarom niet de vergissing om een te luchtig shirtje te nemen.

Broek

Voor een broek geldt eigenlijk hetzelfde als voor een shirt. Voor golf wil je een dikkere broek dan voor hardlopen. Maar voor hardlopen wil je wel een broek die goed de spieren kan isoleren. Met voetbal heb je veel meer flexibiliteit nodig, omdat je zig-zag bewegingen maakt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden