Performance improvement

Manieren om naast werk goed tot rust te komen

Geplaatst op

Onze focus staat vaak op het werk dat we aan het doen zijn of nog moeten. Steeds meer mensen krijgen last van een burn-out en vaak nemen wij ons werk mee naar huis. Mensen weten soms gewoon simpelweg niet meer hoe ze tot rust kunnen komen. Als je merkt dat jij hier last van hebt dan is het verstandig om hier snel mee aan de slag te gaan. Onze geest en ons lichaam heeft regelmatig gewoon rust nodig en als wij dit niet krijgen kan het misgaan in bijvoorbeeld de vorm van een burn-out. Dit wil je natuurlijk graag voorkomen, dus ga op zoek naar een manier waarop jij tot rust kunt komen. Dit is voor iedereen anders en daarom moet je zelf dus ook tijd een aandacht hierin stoppen om een fijne oplossing te vinden die bij jou past.

Zoek een hobby

Het is fijn als je een hobby hebt die ervoor zorgt dat je tot rust komt. Een voorbeeld is bijvoorbeeld kleding borduren. Kleding borduren kan erg rustgevend werken en tijdens het kleding borduren kun je even verdwijnen in je eigen wereld. Dit heeft je brein soms even nodig en daarom is kleding borduren een optie om zeker te overwegen. Ga zeker verschillende dingen proberen en kijk hoe jij je erbij voelt. Zo kun je naast kleding borduren ook gaan tekenen of misschien wil jij wel gaan schrijven. Wat het ook is zorg dat jij echt even een momentje voor jezelf hebt.

Sociale contacten

Sociale contacten kunnen zowel positief als negatief werken op jouw rust. Als je met mensen contact hebt, omdat het voelt als een verplichting dan is de relatie niet gezond voor jou. Jij moet alleen sociale contacten hebben die voelen als een uitlaatklep en waar je graag heen gaat om andere dingen te vergeten.

Pak voldoende slaap

Zorgen dat je bent uitgerust is een hele belangrijke. Als jij in de ochtend moe opstaat dan is de kans dat jij een fijne dag gaat hebben een stuk kleiner. Zorg dus dat je elke avond goede kwaliteit slaap pakt en dat je hierin een ritme voor jezelf krijgt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden