Performance improvement

Letselschade: hoe ga je ermee om?

Geplaatst op

In Nederland vinden jaarlijks helaas ongelukken plaats waarbij mensen letselschade oplopen. Er zijn verschillende manieren hoe je een schadevergoeding kunt krijgen voor letselschade. In deze blog willen we dit graag met je doornemen. Dus lees snel verder. Er zijn op onze site trouwens nog veel meer interessante blogs te  lezen, dus wanneer je klaar bent met deze tekst is er nog veel meer te ontdekken. Houd onze site dus zeker in de gaten.

Eerste stappen te nemen bij letselschade 

Letselschadespecialist in de arm nemen. Dat is het eerste wat op je lijstje zou moeten staan wanneer je een schadeclaim uitzet naar de verantwoordelijke van een ongeluk. Natuurlijk is er nog veel meer waar je aan moet denken. Zo is het erg belangrijk dat je voldoende documentatie van het ongeluk hebt. Wanneer het mogelijk is, maak dan zelf foto’s of laat dit doen. Zorg ook dat je alle documenten van het ziekenhuis en de politie hebt. Dit is allemaal bewijs dat je nodig hebt om een goed dossier samen te stellen. Vervolgens ga je met dit dossier naar een letselschadespecialist, ook wel een letselschadebureau of letselschade advocaat genoemd.

Verschil letselschadebureau en letselschadeadvocaat

Als ik kijken naar het verschil tussen een letselschadebureau en een letselschadeadvocaat dan valt het op dat de eerste kan werken op basis van no-cure no-pay en de tweede niet. No-cure-no-pay betekent dat wanneer er geen resultaat behaald wordt, je ook geen juridische kosten hoeft te betalen. Daarbij zijn de juridische kosten in de schadeclaim verwerkt waardoor je eigenlijk nooit zelf uit je portemonnee de kosten hoeft te betalen. Dus linksom of rechtsom betaal je nooit voor de bemiddeling. Bij een letselschade advocaat wordt niet gewerkt met no-cure-no-pay, maar betaal je een tarief.

Een ander verschil is dat de letselschade advocaat documenten aan de rechter in een rechtszaal mag aanbieden, een letselschadebureau mag dit niet. Wanneer er dus een procedure komt omdat de aangewezen verantwoordelijke van een ongeluk geen schuld bekend, dan is een advocaat nodig om het probleem gerechtelijk op te lossen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden