Performance improvement

Leer om georganiseerd te leven!

Geplaatst op

Vrijwel iedereen heeft de wens om georganiseerd te leven. Het heeft namelijk veel voordelen: als je alles goed op een rijtje hebt wordt je productiever en ervaar je een stuk minder stress! Hieronder vind je een aantal tips hoe je kunt leren om georganiseerd te leven. 

Geef alles een plekje in huis voor ultieme rust

Het is moeilijk om je te concentreren als het een rotzooi is in huis of op je werkplek. Chaos in je directe omgeving zorgt ook voor chaos in je hoofd. Daarom is het belangrijk dat je alle spullen die je op dit moment niet nodig hebt kunt wegleggen op een vaste plek. Het is daarbij handig om gebruik te maken van kunststof bakken (euronorm). Deze kunststof bakken (euronorm) kennen veel ruimte waardoor je er veel spullen in kwijt kan. Ook zijn de kunststof bakken (euronorm) makkelijk op te stapelen en zijn ze erg stevig. Om je spullen georganiseerd weg te leggen kun je dus het beste meerdere kunststof bakken (euronorm) aanschaffen zodat je ze op elkaar kan stapelen en zodat het geheel mooi bij elkaar past.

Een tip voor extra organisatie is om de kunststof bakken (euronorm) te labelen. Zo weet je precies welke spullen in welke bakken te vinden zijn. Daarmee voorkom je dat je gaat zitten rommelen in kunststof bakken waar je eigenlijk niet te zoeken hebt. 

Voorkom hamsteren: houd niet meer spullen dan je nodig hebt

Het is belangrijk dat je iedere maand even de tijd neemt om je spullen te doorzoeken. Voor een georganiseerd leven is het namelijk van belang dat je niet te veel onnodige spullen in huis hebt. Als je een prettige leefstijl wil creëren moet je ruimte over hebben in je huis en op je werkplek. Onnodige spullen nemen veel van deze ruimte in en kunnen daardoor stress en verstrooidheid opleveren. Vaak verzamelen deze spullen veel stof en kijk je er eigenlijk nauwelijks naar om. 

Ook al kan het moeilijk zijn, het is toch belangrijk om afstand te doen van spullen waar je eigenlijk niks aan hebt. Zoek daarom om de zoveel tijd de spullen uit die je hebt gestopt in je kunststof bakken (euronorm) of andere opslagplaatsen en ga bij ieder product na wat je er daadwerkelijk aan hebt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden