Performance improvement

Kan ik een persoonlijke beveiliger inhuren?

Geplaatst op

Heb jij je wel eens onveilig of bedreigd gevoeld door andere personen of partijen? Een vraag naar een bodyguard is dan heel normaal. Dit kan gelden voor personen met veel verantwoordelijkheden of als je bijvoorbeeld een bestuur of politieke rol hebt in de samenleving. Het doel van een persoonlijke beveiliger is dat er een veilige bewegingsomgeving wordt gecreëerd. Voorheen werd dit voornamelijk alleen door de overheid uitgevoerd. Je kunt nu ook een beveiligingsbedrijf in Almere inhuren om je te voorzien van veiligheid.

Wat doet een beveiliger precies?

Je kunt in Nederland persoonsbeveiliging inhuren via de overheid, maar ook via beveiligingsbedrijven. De voorkeur voor een onafhankelijk bedrijf is vaak gewenst. Dit komt mede omdat zo’n bedrijf simpelweg makkelijker benaderbaar is. Je kunt beveiliging op twee manieren inzetten. Dit hangt af van de situatie waar je in zit. Een beveiliger kan discreet zijn en niet opvallen of juist wel opvallen en fysiek aan je zijde staan. Een beveiliger focust zich voornamelijk op:

  • De veiligheidsbewaking van jou of meerdere personen
  • Het veiligstellen van een bewegingsgebied en continue checken op bedreigingen
  • Adequaat handelen op bepaalde bedreigingsfactoren

Beveiliging situaties

Er zijn talloze situaties op te noemen waarbij beveiliging gewenst is. Je kunt je onveilig of bedreigd voelen, maar je kunt ook voor een positieve reden beveiliging inzetten. Heb je bijvoorbeeld een grote achterban aan volgers die fan van je zijn of jou steunen? Op evenementen heb je dan ook behoefte om bewegingsvrijheid voor jezelf te creëren. Je wilt niet overlopen worden door fans!

Waarom een beveiligingsbedrijf inzetten?

De vraag voor beveiliging kan zich zomaar uit het niets opdoen. Iedereen kan plots slachtoffer worden van een afpersing of bedreiging etc. Mocht je een grote publiekere rol spelen in de samenleving, dan kan het ook zo snel gaan. Jouw invloed kan simpelweg veel mensen beïnvloeden. Denk hierbij aan het aantasten van persoonlijke meningen in positieve maar ook in negatieve zin. Het inhuren van een beveiligingsbedrijf kan de veiligheid voor je waarborgen. Het idee van beveiliging is voornamelijk voor een eerste keer even schrikken, maar wel het beste voor je persoonlijke veiligheid.

Opgeleid tot een gediplomeerde beveiliger

Het inhuren van een beveiliger of beveiligingsteam kan jij dus ook regelen. De beveiligers die dit voor je mogen invullen zijn hoog gediplomeerd. Ze weten precies hoe ze moeten handelen in nood situaties en ontzorgen je volledig. Je kunt beveiligers inhuren voor bij je thuis, op evenementen en voor onderweg.

De particulier ingehuurde beveiligers moeten voldoen aan bepaalde eisen op gebied van competent handelen en betrouwbaarheid. Ze worden uitvoerig gescreend en beschikken over minimaal een MBO diploma. De Nederlandse politie houdt toezicht op beveiligingsbedrijven.

Veilig op elk gebied

Een beveiliger is continue bezig met het waarborgen van je veiligheid. Dat betekent dat hij of zij ook fysiek veel bij je aanwezig is. Dit zal echter niet ten koste gaan van je dagelijkse bezigheden. Daarnaast hebben beveiligers een geheimhoudingsplicht. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken over het bloot stellen van vertrouwelijke informatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden