Performance improvement

Is een gietvloer iets voor mijn bedrijf?

Geplaatst op

Je wilt een nieuwe vloer laten leggen in je bedrijf, maar je weet niet precies welke het nu moet worden? We helpen je uit de brand met deze blog. Neem het met ons door en doe je voordeel met onze tips. Kijk met ons mee naar de gietvloeren als optioneel type vloer voor je bedrijf. 

De gietvloer als werkvloer

Vloeren zijn de meest voorkomende toepassing van epoxyharsen in de bouw- en civieltechnische sector. Volgens schattingen van de Europese onderzoeksraad (ERC) wordt jaarlijks tot 45.000 ton epoxyharsen gebruikt in vloeren. Vloeren met epoxyhars worden voornamelijk gevonden in een industriële setting, maar ook in winkelcentra, ziekenhuizen, instellingen, scholen, gevangenissen, industriële gebouwen en sporthallen. Ze gaan in vele gevallen meer dan 20 jaar mee. Echt iets voor je bedrijf dus!

Waarom zijn gietvloeren favoriet binnen het bedrijfsleven? 

Vloeren gemaakt van epoxyharsen zijn zeer goed bestand tegen stoten,

schuren, voorkomen uitglijden en zijn bestand tegen chemicaliën. Ze zijn makkelijk te combineren met cement, hout en metaal.

De met epoxy gecoate oppervlakken zijn naadloos en antistatisch, gemakkelijk om

te reinigen en onderhouden. Waar hygiëne van het grootste belang is,

hebben epoxy-coatings de voorkeur, omdat ze het mogelijk maken om

sterke reinigingsmiddelen te gebruiken. Ze zijn bestand tegen extreme temperaturen

variërend van 50°C tot 100°C (hoewel veel hoger in sommige

gevallen) en tijdens het uithardingsproces is de kans op materiaalkrimp gering.

Geschiedenis gietvloeren

Het gebruik van epoxyharsen in vloeren dateert uit de jaren 50, hoewel de productie en het gebruik op industriële schaal begon rond de jaren zestig. De adoptie ervan nam in de volgende decennia gestaag toe en in de afgelopen jaren werd het steeds vaker toegepast.

De vraag naar vloeren is in Oost-Europa bijzonder groot vanwege de verbeterde bouwnormen en de ontwikkeling van nieuwe fabrieken daar. 

Niet alleen in de fabrieken en andere bedrijven speelt de gietvloer een grote rol, want ook in de residentiële context komen we de vloer vaak tegen. Dit vanwege de basale looks en de populariteit van de industriële woonstijlen. Het is dan ook een vaak gekozen vloer wanneer er een nieuwe vloer gerealiseerd dient te worden. Bijvoorbeeld na het kopen van een huis. Starters met jonge kinderen hebben een voorliefde voor de vloer, dit vanwege de slijtvastheid en het gemak waarmee deze te reinigen is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden