In de industrie en de logistiek wordt vaak met gevaarlijke machines en apparatuur gewerkt. Het is daarbij dus extra belangrijk dat er goed rekening wordt gehouden met de veiligheid van het personeel en omstanders als het gaat om het werken met dergelijke machines en apparatuur. Hoe doe je dat nu verstandig en verantwoord? In deze blog geven we je wat ideeën over hoe je dit goed aanpakt en je de calamiteiten en personele en materiële schade tot een minimum kunt beperken.

Afstandsbedieningen voor machines

Een heel handige manier om ervoor te zorgen dat mensen niet gewond kunnen raken als het gaat om het besturen en bedienen van grote machines, is door gebruik te maken van radiografische besturing op afstand. Door middel van industriële afstandsbedieningen kun je namelijk ervoor zorgen dat je personeel zich op een veilige afstand van het materieel bevindt. Ben je op zoek naar een partij die je hierbij kan helpen? Dan adviseren we je van harte om een kijkje te nemen op de website van Hetronic. Zij kunnen in het bijzonder helpen bij het realiseren van oplossingen als het gaat om EX-omgevingen.

Stel een BHV-er aan

Het is erg belangrijk dat elk bedrijf iemand in dienst heeft die getraind is of wordt op het gebied van het verlenen van eerste hulp of andere zorg bij calamiteiten. BHV-er staat voor bedrijfshulpverlener en is iemand die ervoor kan zorgen dat personen op tijd de noodzakelijke hulp wordt aangeboden als het gaat om bijvoorbeeld brandwonden, fysiek trauma of andere vormen van letsel. 

Inspecties

Het kan enorm handig zijn om een extern bureau in te schakelen om dergelijke inspectie uit te kunnen voeren. Op deze manier kun je er namelijk op onafhankelijke wijze achter komen of je bedrijf voldoet aan alle veiligheidsnormen en veiligheidseisen die opgesteld zijn in de branche. Het zal niet alles afdekken, maar mogelijk wel een heel groot deel.

Pin It on Pinterest