Misschien ben je een Nederlandse ondernemer die zich bezighoudt met vastgoed, bijvoorbeeld in Tsjechië. Ben je van plan om NOW-subsidie aan te vragen inclusief een derdenverklaring? In dit artikel vertellen wij je waar je op moet letten. Het is namelijk belangrijk om je goed voor te bereiden. Daarmee voorkom je verrassingen en weet je zeker dat je op een rechtvaardige manier de subsidie ontvangt.

Verstrek voldoende informatie

Ten eerste is het belangrijk dat je beschikbaar bent om NOW-informatie te verstrekken. Wanneer je door omstandigheden niet op de afspraken met de gesubsidieerde kunt komen, is het nog steeds belangrijk dat je  NOW-informatie verstrekt. De NOW-subsidiebeheerder zal dan weten dat de NOW-informatie nog niet klaar is. Daarom zullen zij de NOW-subsidie niet toekennen. Het gevolg is dat je het NOW-gesprek opnieuw moet plannen. Communicatie is dus uiterst belangrijk.

Stel de subsidiemanager op de hoogte

Zelfs wanneer je geen NOW-subsidieafspraak hebt gemaakt, moet je toch NOW-informatie verstrekken. Je wilt natuurlijk geen nieuwe afspraak maken waar je nog niet aan toe bent. En als er andere medewerkers zijn die de subsidieontvanger voor NOW-gesprekken verwacht, moet je de NOW-subsidiemanager hiervan op de hoogte stellen. Zo kan de planning van de begunstigde beter worden gemaakt.

Informatieverstrekking

Bij het aanvragen van subsidie draait het om voldoende informatie en goede communicatie. De NOW-subsidiemanager zal de NOW-subsidieontvanger informatie verstrekken over de manier waarop het subsidiegesprek moet worden gevoerd. De NOW-subsidiemanager zal de begunstigde ook informatie verstrekken over de subsidieprocedure en het subsidiebedrag. Als het nodig is het-interview te verzetten, zal dit naar beste vermogen worden gedaan.

Wat als je het interview hebt gemist?

heb je het NOW interview gemist? Dan zal de NOW-subsidiebeheerder zorgen voor een alternatieve afspraak. Tijdens deze afspraak is een derdenverklaring nodig. Ook moet de begunstigde de lijst met NOW-subsidieafspraken raadplegen om de nieuwe datum en tijd van de subsidie te vinden. De begunstigde moet dan het subsidiegesprek opnieuw plannen en de nieuwe afsprakenlijst aan de subsidiebeheerder doorgeven.

Alternatieve afspraakinformatie

Er zijn enkele uitzonderingen op de bovenstaande regel. De subsidiemanager zal in noodgevallen een maand uitstel verlenen. Deze uitzondering voor noodgevallen wordt gegeven op grond van de dringende behoefte van de begunstigde aan NOW-afspraken. De begunstigde zal in de gelegenheid worden gesteld alternatieve afspraakinformatie te verstrekken, als hij dat nog niet eerder heeft gedaan.

Pin It on Pinterest