Performance improvement

Hoe verbeter je het transport van je goederen?

Geplaatst op

Het transporteren van goederen en producten is iets wat tegenwoordig een steeds grotere rol speelt. Door de toename in globalisering en internet kan tegenwoordig bijna elke fabrikant of wederverkoper zijn producten slijten aan afnemers van over de gehele wereld. Dit is natuurlijk een hele mooie uitkomst voor de verkopende partij. Toch zijn er een aantal haken en ogen aan deze ontwikkeling. Met name op het gebied van transport is het zaak dat de goederen en producten op het juiste moment op de juiste locatie worden bezorgd en dat ze in goede staat zijn. Het kan voor sommige ondernemers nog best wel een uitdaging zijn! Daarom geven we in deze blog een aantal tips voor het verbeteren van het transport van je goederen en producten naar binnen- en buitenland. 

Kies voor het juiste transportmiddel

Er zijn verschillende manieren waarop je je goederen en producten kunt transporteren. De meest gebruikte vormen van transport zijn het vliegtuig, de trein, de boot en de vrachtwagen. Om te bepalen welk transportmiddel het meest geschikt is voor het vervoeren van jouw goederen en producten, dien je een berekening te maken die gebaseerd is op de afstand en de kosten van het transporteren. De keuze tussen het verkeerde op het juiste transportmiddel kan je zomaar honderden al dan niet duizenden euro’s schelen.

Kies voor een juiste verpakking

Als je nu eenmaal hebt bepaald welk transportmiddel je zult gaan gebruiken, is het tijd om na te denken over de juiste verpakking. Afhankelijk van hetgeen je transporteert, dien je rekening te houden met eventuele schade gedurende het transport. Ook moet je rekening houden met  het efficiënt gebruiken van de beschikbare ruimte. Zo kun je bijvoorbeeld door middel van houten of kunststof pallets er voor zorgen dat je producten goed en eenvoudig gestapeld kunnen worden. Hierdoor neem je minder oppervlakte in beslag wat uiteindelijk de kosten weer zal kunnen drukken. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden