Performance improvement

Hoe sporten zorgt voor betere werkprestaties

Geplaatst op

We weten allemaal dat we de dagelijks beweging nodig hebben. Als je genoeg beweegt, dan slaap je beter, je hebt meer energie, je verbrandt meer vet, enz. En het kan nog steeds een uitdaging zijn om het in te passen in onze drukke werkschema’s. Het is te gemakkelijk om beweging opzij te schuiven door te zeggen dat we geen tijd hebben. Maar lichaamsbeweging en werk moeten hand in hand gaan. Sporten geeft je energie en een verhoogde mentale capaciteit om je carrièredoelen te bereiken. Het is cruciaal voor je succes op het werk, omdat het je in staat stelt om op je best te functioneren. Hier zijn manieren waarop lichaamsbeweging je werkprestaties kan verbeteren.

Lichaamsbeweging verlicht stress

Studies tonen aan dat voor 46% van de volwassenen hun belangrijkste oorzaak van stress werkdruk is. Hoewel er andere manieren zijn om stress op de werkplek te verlichten, zoals het prioriteren van je projecten elke dag, georganiseerd blijven en nee kunnen zeggen als het nodig is, staat lichaamsbeweging hoog op de lijst. Als je beweegt, laat je lichaam endorfines vrij, die onder andere stressniveaus verminderen. Wanneer je minder gestrest bent, ben je beter in staat om je medewerkers te managen en emotioneel intelligent om te gaan met problemen. Je bent minder prikkelbaar, hebt meer mentale focus en creativiteit en kunt taken beter prioriteren omdat je helderder kunt denken.

Trainen stimuleert de hersenactiviteit

Voelt het alsof je hersenen niet zo snel gaan als dat je wilt? Misschien heb je aan het eind van de middag het gevoel dat je extra koffie nodig hebt om door te gaan. In plaats van cafeïne te drinken, moet je sporten. Oefenen pompt meer bloed in de hersenen, waardoor je alerter en meer gefocust bent. Dit betekent dat je beter uitgerust bent om later op de dag aan een moeilijk project te werken als dat nodig is, een nieuwe klant of werknemer te helpen en over het algemeen meer te bereiken gedurende de dag.

Geen tijd om te sporten

Als tijdgebrek een constant excuus blijft, probeer dan een hoge intensiteit intervaltraining (HIIT) of een app met snelle, gemakkelijke, on-the-go routines die je bijna overal kunt doen. HIIT-trainingen zijn kort, maar zorgen ervoor dat je hartslag echt omhoog gaat.

Gene motivatie om te sporten

Als je weinig motivatie hebt, probeer dan om samen te trainen. Een gemotiveerde trainingspartner kan je net die extra zet geven om door te blijven gaan. Als je alles eruit wilt halen, kun je het beste een personal trainer inschakelen. Een personal trainer geeft je motivatie, kennis en tips om het beste uit jezelf te halen. Voor personal training in Almere kun je bij Elite Performance een gratis proefles beginnen. We zijn benieuwd naar je resultaten!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden