Veel mensen willen graag een luxe woonkamer (of andere kamer). Een geweldige vloer hoort daar natuurlijk bij. We willen je in deze blog een beetje bijpraten over een manier waarop dat heel gemakkelijk te doen is. Namelijk met visgraat tegels. Lees snel verder en ontdek hoe het zit. 

Wat zijn de voordelen van visgraatmotief tegels? 

Er zijn een aantal voordelen te noemen die komen met een visgraatmotief. Denk daarbij aan: 

  • Ze zijn duurzamer dan natuurlijk hout, dat in de loop van de tijd moet worden behandeld.
  • Ze vervagen of verduisteren niet na verloop van tijd zoals natuurlijk hout, dus ze zien er langer mooi uit.
  • Ze zijn waterdicht, dus zullen ze niet kromtrekken na verloop van tijd – ideaal voor de badkamer en keuken
  • Houteffecttegels beginnen met een witte basis voordat andere kleuren en afwerkingen worden toegevoegd – dit betekent dat het gemakkelijker is om echte neutrale kleuren te krijgen met houteffecttegels dan met natuurlijk hout.
  • Als je pech hebt met een kapotte tegel, dan is deze gemakkelijker te vervangen dan andere soorten vloeren.

Dat zijn heel wat zaken die een vloer het overwegen waard maken, niet waar? Het is dus heel makkelijk om een visgraatmotief op de vloer te creĆ«ren door te kiezen voor tegels die al zo’n motief hebben. Dan hoef je niet zelf houten balkjes neer te leggen in dit motief. 

Welke stijlen kun je toepassen? 

Dankzij hun groeiende populariteit zijn houteffecttegels nu verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en afwerkingen. Hoogwaardige tegels zijn niet van echt te onderscheiden en imiteren de texturen en onvolkomenheden van natuurlijk hout. Visgraadmotief tegels zijn een geweldige manier om deze luxe trend in je huis te integreren. Ooit was het motief zeer populair bij de Franse adel, eeuwen geleden. Nu is dit motief ook voor Jean en Jeanette met le pette verkrijgbaar. Supermooi!

Pin It on Pinterest