Wanneer je te maken krijgt met letsel dat je opgelopen hebt door een ongeluk dat iemand anders veroorzaakt heeft, en dat diegene te verwijten valt, dan hebben we te maken met letselschade die je zou moeten claimen. Het is slim om dit op een bepaalde manier te doen zodat de kans groter is dat je dat werkelijk het schadebedrag toegewezen krijgt.

Bij letselschade claimen breda helpen ze je graag verder te krijgen waar je recht op hebt. 

Wat is letselschade?

Wanneer je werkgever nalaat om de veiligheidsmaatregelen te nemen die nodig zijn om veilig te kunnen werken als werknemer en je raakt gewond, of je komt in een auto-ongeluk terecht waarbij iemand nalatig gehandeld heeft waardoor jij lichamelijke schade opgelopen hebt, dan is er sprake van letselschade. Ook kan het zijn dat je bijvoorbeeld door de verwondingen niet meer goed kan werken en inkomensverlies hebt, dit inkomensverlies valt ook onder letselschade, maar dan niet onder de immateriële maar onder de materiële schade. 

Hoe claim ik gemakkelijk letselschade? 

Het is mogelijk om letselschade een stuk gemakkelijker te claimen dan je denkt. Wanneer je in een herstelperiode zit, dan is het niet fijn om met juridische zaken bezig te moeten zijn. In vele gevallen besteden mensen het claimen van de letselschade uit aan een letselschadebureau. Dit bureau neemt jouw juridische dossier over en zorgt ervoor dat jij de letselschadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. In vele gevallen werken ze op basis van no cure, no pay. En eigenlijk komt het erop neer dat je zelf niet hoeft te betalen voor de juridische bemiddeling die ze geven. Die juridische kosten zijn ingebakken in de schadeclaim die ze voor je gaan vragen. Het betekent dus ook dat dit bureau alleen jouw dossier aanneemt wanneer er een grote kans bestaat dat jij ook echt daadwerkelijk de schadevergoeding toegewezen zult krijgen. Het voordeel van dit systeem is dat je dus nooit zelf uit eigen zak die juridische kosten hoeft te betalen. Ook wanneer je toch de claim niet toegewezen krijgt, zul je ook niets hoeven te betalen, dit laatste is dan voor risico van het letselschadebureau: no cure, no pay loont dus altijd. 

Pin It on Pinterest