Tijdens deze coronacrisis zijn er veel bedrijven waarvan het personeel vooral vanuit huis aan het werk is. Dat betekent dat dit het kantoorpand grotendeels leeg zal staan. Dat maakt het tot een erg goed moment om te overwegen het interieur en de inrichting van het kantoorpand op de schop te nemen. Maar waarom zou je dat doen? Het antwoord daarop is vrij eenvoudig, namelijk omdat een goede inrichting van een kantoor kan bijdragen aan de efficiëntie en effectiviteit van het personeel. Wil je meer hierover weten? Lees dan vlug verder in dit artikel.

Tip #1: Kies voor een eenvoudig schoon te houden vloer

Hoewel het doorgaans niet praktisch is, zal het je verbazen hoeveel bedrijfspanden nog een tapijtvloer of vloerbedekking hebben. De redenen hiervoor kunnen erg uiteenlopen: enerzijds kan men ervoor gekozen hebben omdat het een zekere huiselijke uitstraling geeft die weer goed past bij het imago van het bedrijf. Anderzijds zou het dankzij dezelfde uitstraling ervoor kunnen zorgen dat het personeel zich thuis voelt en met meer plezier naar het werk gaat. Alleen is het wel zo dat je met een tapijt wel direct een probleem hebt wanneer iemand een kop koffie morst of wanneer er een glas wijn tijdens de vrijdagmiddagborrel op valt.

Om ervoor te zorgen dat men zich daar dus niet druk over hoeft te maken, kun je kiezen voor een andere soort vloer. Als je ook wil dat deze vloer regelmatig eenvoudig schoon te maken valt, dan is de beste optie naar onze mening een gietvloer. Als je deze vloer namelijk makkelijker schoon kunt maken, zal je personeel minder hinder ervaren wanneer het gaat om werkonderbrekingen vanwege de schoonmaakploeg.

Tip #2: Verlaat de kantoortuin

De kantoortuin is in Europa al een tijdje uit de mode. Het was een leuk idee in het begin omdat het een zekere openheid en gemeenschappelijkheid uitstraalde. Desalniettemin is het meermaals gebleken dat er ook flinke nadelen verbonden zijn aan de kantoortuin. De belangrijkste reden is dat door er geen afzonderlijke ruimtes zijn, je niet makkelijk even de deur dicht kunt doen en je kunt focussen op een belangrijke taak. Doe je voordeel met deze tips voor wanneer (een deel van) je personeel weer terug zal komen naar het kantoor.

Pin It on Pinterest