Performance improvement

Geef bezoekers een warm welkom op je site

Geplaatst op

Menig copywriter heeft zich het hoofd er al over gebroken: hoe heet je je bezoeker nou correct welkom op je website? Sommige tekstschrijvers zweren dat het overbodig en soms zelfs onwenselijk is om bezoekers welkom te heten. Websitebezoekers zouden daar niet naar op zoek zijn. Nou, daar geloven we dus mooi niet in. Een mens is een sociaal dier en heeft behoefte aan genegenheid en sociaal contact.

Welkomsttekst website voorbeeld

Gelukkig zijn er websites die nog wel ouderwets gezellig hun gasten welkom heten. In deze blog laten we je 3 voorbeelden zien wat goede homepage voorbeelden. Hoe schrijf ik een goede welkomsttekst? Om deze vraag te beantwoorden, bekijken we een aantal voorbeelden. Allereerst is het belangrijk op te zorgen dat gasten zich direct thuis voelen op je site. Het is daarom perfect om je welkomstwoord te starten met ‘welkom op je website’ zoals op seniorenorkestgrootsomeren.nl is gedaan.

Van harte welkom heten

Daarnaast raden we aan om in deze gure winterperiode een mooie foto van sfeervolle houtkachel of chocolademelk met slagroom op de homepage te plaatsen. Daardoor krijgt de website direct een huiselijke sfeer waardoor bezoekers zich snel thuis voelen. Ook raden we steevast aan om een link naar de wc en een link naar de slaapkamer in het hoofdmenu te plaatsen, zodat websitebezoekers nog meer het idee krijgen dat ze thuis zijn. Ook zorg je hierdoor dat de websitebezoeker niet snel gefrustreerd raakt en afdwaalt naar een andere website waar ze zich meer welkom voelen en waar ze beter vinden wat ze zoeken. Een tweede voorbeeld is ict-partners.nl, waar ze hun bezoekers informeren over hun nieuwe website. Zo’n klein gebaar, maar zo’n groot geluk gaat hiermee gepaard.

Ook innerfit.nl is enthousiast voorstander van het welkom heten op de website. Daarnaast geven ze ook direct aan wat je allemaal kunt lezen op de website. Hoe handig?!

Kortom, een warm welkom doe je niet met schreeuwerige salesteksten. Echt welkom voelen websitebezoekers zich pas als je dit ook echt vermeldt op de homepage.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden