Performance improvement

Een eigen bedrijf starten: waar let je op?

Geplaatst op

Veel mensen hebben de droom om ooit voor zichzelf te beginnen en een eigen onderneming te starten. Het starten van een eigen onderneming zorgt ervoor dat je niet langer afhankelijk bent van een baas, geeft je meer vrijheid en flexibiliteit en zorgt er bovendien voor dat je meer geld kunt verdienen. Daarnaast kan het opstarten van een eigen onderneming ook meer stress opleveren en geeft het je een grotere verantwoordelijkheid. Je werkt voor jezelf, waardoor je zelf verantwoordelijk bent voor de omzet en het succes van de organisatie. Wanneer het minder goed gaat met je onderneming en er dus minder geld binnenkomt, betekent dit dat je eigen inkomsten flink naar beneden zullen gaan. Het biedt dus minder zekerheid, maar opent ook zeker vele deuren die anders gesloten zouden blijven. Waar je op moet letten bij het starten van je eigen bedrijf leggen we kort uit in dit blog. 

Verdienmodel

Zorg ervoor dat je niet zomaar een eigen onderneming start. Bedenk een goed verdienmodel die als basis fungeert van je bedrijf. Bedenk jezelf dan ook goed wat je precies wilt aanbieden. Naast producten kun je er namelijk ook voor kiezen om een dienst aan te bieden. Bedenk goed waar jij goed in bent en wat er momenteel in jouw regio nog ontbreekt en waar wel degelijk vraag naar is. We raden je dan ook aan om goed vooronderzoek te doen en met verschillende mensen in gesprek te gaan om jouw idee volledig uit te werken alvorens je voor jezelf begint. 

Doelgroep

Wie wil je gaan aanspreken en je producten of diensten gaan aanbieden en hoe ga je deze mensen bereiken? Alleen wanneer je duidelijk voor jezelf hebt gemaakt welke mensen je wilt bereiken, kun je je marketingstrategie hierop aanpassen. 

Merknaam

Naast het verdienmodel en de beoogde doelgroep is het zaak om een originele merknaam te verzinnen. Dit kun je zo moeilijk maken als dat je zelf wilt. Tijdens het verzinnen van je merknaam is het belangrijk om één ding in je achterhoofd te houden: je merknaam moet direct aangeven waar je onderneming voor staat en wat klanten van jouw producten of diensten kunnen verwachten. Nadat je een merknaam hebt bedacht, moet je jouw merknaam registreren. Zo zorg je ervoor dat jij de rechten over je merknaam krijgt en niemand anders deze naam zomaar mag gebruiken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden