Hilversum is een stad in de provincie Noord-Holland een heeft ruim 90.000 inwoners. Ondanks de heidevelden, bossen en meren wordt Hilversum beschouwd als onderdeel van de Randstad. In deze blog vertellen we wat je allemaal kunt doen in Hilversum. 

Goois natuurreservaat

Hilversum is voorzien van prachtige gebieden met open landschap en veel groen. Het Goois natuurreservaat is zo een gebied en perfect voor mensen die houden van wandelen in de buitenlucht. Dit natuurgebied het ligt ten noorden van Hilversum een bestaat uit 2700 hectare.  

Corversbos

Waar het Goois natuurreservaat een prachtig en groot bos aanbiedt, vind je in het Corversbos en extra intieme sfeer. Dit natuurpark ligt op korte afstand van het stadscentrum en is geweldig om te verkennen. Met pittoreske paden en charmante bossen is dit echt een meeslepende plek. Het park is zowel geschikt voor wandelaars als fietsers en bij mooi weer is het nergens in Hilversum beter uit te houden dan in het Corversbos.

Media Park

Het Media Park is een bedrijventerrein in Hilversum waar veel radio- en televisieproducties worden gemaakt. Richting het noordelijke deel vind je het instituut voor beeld en geluid. De buitenkant van het gebouw heeft een prachtige architectuur van veelkleurige glaspanelen en dat maakt het een interessante attractie. Binnen het museum vind je een groot aantal audio- en visuele opnames en collecties, waaronder meer dan 750.000 uur televisie, radio, film en muziek. Ook wordt de geschiedenis van de Nederlandse televisie en radio aan bod gebracht.

Restaurant De Open Keuken

Als je nog op zoek bent naar een goede plek om te dineren, dan is restaurant Open Keuken een prima keuze en biedt een groot aanbod aan kwaliteitsgerechten. Je kunt het restaurant vinden in het centrum van Hilversum vlakbij het oude stadhuis en winkelgebied. Er is een uitgebreide keuze aan eten beschikbaar: entrecote, gerookte zalm, gebakken zeebaars en hertenvlees. Daarnaast kun je ook genieten van een brede selectie wijnen om je eetervaring te verbeteren. 

Altijd al gedroomd van wonen in Hilversum? Raadpleeg Makelaar Hilversum en vindt je droomhuis in het Gooi.

Pin It on Pinterest