Performance improvement

Dag plastic, welkom paperfoam!

Geplaatst op

Er zijn veel verschillende verpakkingsmaterialen. Vaak wordt er plastic gebruikt om spullen te verpakken. Deze verpakkingen zijn een zware belasting op het ecosysteem. Nu is er een andere soort verpakkingsmateriaal dat niet belastend is voor het milieu: paperfoam. In deze blog gaan we kijken wat paperfoam is en of het eventueel plastic kan vervangen.

Wat is paperfoam?

Paperfoam is een eco friendly packaging materiaal dat grotendeels uit zetmeel bestaat. Dit zetmeel wordt uit aardappels gehaald. Nu wordt dit verpakkingsmateriaal al veel gebruikt voor het verpakken van elektronica. Tevens ligt deze verpakking in de supermarkt, als eierendozen.

Waarom zo duurzaam?

De aardappelen die worden gebruikt voor de verpakking, groeien elk jaar opnieuw. Terwijl je de olie die wordt gebruikt voor plasticverpakkingen maar één keer uit de grond kan halen. De productie van paperfoam kost zeer weinig energie. Doordat deze verpakkingen zo licht zijn, stoot je ook minder CO2 uit bij het vervoer van het product. Hiernaast is het verpakkingsmateriaal volledig biologisch afbreekbaar.

Vervangt paperfoam plastic?

Plastic levert veel problemen op met al die kleine deeltjes die in het milieu terechtkomen. Hierbij is de olievoorraad eindig. Plastic is gemaakt van synthetische polymeren, zetmeel is een natuurlijke polymeer. Het is dus heel logisch om de synthetische polymeren van plastic te vervangen door de polymeren van aardappelen (zetmeel). Paperfoam belast het milieu niet en plastic wel. Dus tel uit je winst.

Paperfoam is een eco friendly packaging materiaal dat gemaakt wordt uit zetmeel van een aardappel. Dit als verpakkingsmateriaal gebruiken, zorgt voor minder uitstoot aangezien het biologisch afbreekbaar is. Er zou geen reden zijn waarom paperfoam plastic niet kan vervangen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden