Performance improvement

Cursussen die goed op je cv staan

Geplaatst op

Je cv is je eerste indruk op je potentiële nieuwe baas. Je wilt dus dat je cv uitgebreid uitlegt wat voor persoon jij bent en waartoe jij in staat bent. Als je geïnteresseerd bent in een branche, neem als voorbeeld marketing, dan zal het zo zijn dat als jij op een baan solliciteert, dat er heel veel industriegenoten zijn die een soortgelijke cv hebben als de jouwe. Het is belangrijk om je te kunnen onderscheiden van de rest. Zeker als we praten over het inleveren van je cv, waar het puur gaat om de eerste indruk. Doormiddel van het halen van verschillende cursussen, kun jij je differentiëren binnen je vakgebied. In deze blog gaan we het dus hebben over een aantal cursussen die jij kunt doen om het verschil te maken. 

Doe een taalcursus

In heel veel branches, zeker in deze globaliserende wereld, is het belangrijk dat je internationaal zaken kunt doen. Binnen sommige culturen wordt het erg gewaardeerd wanneer jij hun inheemse taal spreekt tijdens het overleggen over verschillende zaken. Als jij bijvoorbeeld als Nederlander de Duitse taal spreekt, dan kun je goed communiceren met Duitse leveranciers en klanten. Naast Duitsland zijn er nog meer taalgebieden die je kunt bedienen met een brede talenkennis.  

EHBO-cursus 

Naast dat een EHBO-cursus heel praktisch geeft het ook zekerheid aan je potentiële werkgever. Zo’n cursus geeft namelijk aan dat jij iemand bent die hulp kan verlenen. Wij raden je daarom sterk aan om zo’n cursus te volgen en daarna op je cv te zetten.  

Een verdiepende cursus

In sommige branches is het belangrijk om je te differentiëren door middel van een specialisatie. Deze specialisatie bereik je door verschillende verdiepende cursussen te volgen. In industrieën waar je veel met hoogtes werkt, is een hoogwerker cursus verplicht en handig.

 Conclusie

Er zijn een heleboel mensen die op een baan solliciteren waarin jij geïnteresseerd bent. Met een soortgelijke achtergrond als de jouwe. Het is dus belangrijk om tijdens je eerste indruk (met je cv) het verschil te kunnen maken. Dat kun je onder andere doen met verschillende cursussen. Denk hier aan een taalcursus, een EHBO-cursus of een verdiepende cursus in het vakgebied. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden