Performance improvement

Creatieve beroepen waar je mogelijk nog nooit van hebt gehoord

Geplaatst op

Als je niet tevreden bent met je huidige baan of je moet een beroepskeuze maken, kom je waarschijnlijk de banen die wij omschrijven niet tegen.. Deze creatieve banen zijn leuk, interessant en misschien wel helemaal jouw passie.

Spoken word artiest

Een spoken word artiest is iemand die werkzaam is in de popcultuur industrie. Het is een voordracht van literatuur en een professionele vorm van expressie. Mensen die dit beroep willen uitoefenen moeten wel uniek zijn en een onuitputbare bron van verbale creativiteit hebben. In de jaren 70 van vorige eeuw is spoken word populair geworden in Nederland. Het optreden of de voordracht gebeurt vaak als een lezing, poëzie, proza, korte verhalen slam gedichten enzovoort. Je ziet spoken word nog steeds terugkomen in steden op speciale spoken word of open-mic avonden: vaak met muzikale of visuele ondersteuning.

Voedsel stylist

Heb jij een passie voor styling, maar ook voor eten? Dan is voedsel stylist de perfecte baan! De voedsel stylist werkt voornamelijk in de reclame industrie en zorgt ervoor dat voedsel op foto’s en video’s er perfect uitziet. Het is een hele interessante industrie omdat je ontzettend veel creativiteit kwijt kunt: je hoeft namelijk helemaal niet alleen voedsel te gebruiken. Die perfecte burger die je op tv tijdens de reclame voorbij ziet komen bestaat misschien maar voor 30% uit echt voedsel. Er wordt veel gewerkt met kleurstoffen, lijm, verf, plastic en andere materialen. Het enige doel is het voedsel zo echt mogelijk en zo perfect mogelijk te tonen. Vooral video’s zijn interessant omdat je dan specifieke film methodes moet verzinnen en gebruiken om bijvoorbeeld de opmaak van een burger los te trekken en dit in beeld te krijgen.

De groen verantwoordelijke op de set van films

Staat jouw hele huis vol met planten? Dan raad ik je aan gauw te solliciteren als groen verantwoordelijke. Jouw naam komt bij de credits aan het einde van de film terecht, maar wat doe je eigenlijk? Met jouw groene vingers en kennis van interieurdesign zorg je voor alle planten – echt of nep – op de set van films en series. Een ondergewaardeerde baan, maar wel een hele leuke.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden