Performance improvement

Belangrijke IT-trends in 2018

Geplaatst op

Nieuwe technologieën ontwikkelen zich voortdurend en kunnen zeer interessant zijn voor bedrijven. Het stapsgewijs toepassen van nieuwe bedrijfstechnologie zorgt ervoor dat bedrijfsprocessen dynamisch en efficiënt blijven. Onderstaande trends hebben we in 2018 op dit vlak gespot.

 

Digitale transformatie versnelt

Bedrijven gaan hun activiteiten digitaliseren, van papier en Microsoft Excel naar moderne, mobiele omgevingen in de cloud die een ongekend inzicht geven in de gegevens die organisaties beheren. Deze digitale transformatie versnelt door een enorme toename in efficiëntie, zichtbaarheid, schaalbaarheid en kosteneffectiviteit.

 

Artifcial Intelligence is gemeengoed geworden

Machine Learning (ML) is een vorm van kunstmatige intelligentie (AI) – waarbij computers gebruik maken van algoritmes om te ‘leren’, zonder expliciet te worden geprogrammeerd. Bedrijven als Google, Microsoft, Amazon en IBM Watson bieden allerlei oplossingen op het gebied van Machine Learning. Vandaag de dag zijn er indrukwekkende digitale middelen beschikbaar waar we in het verleden nog nooit toegang toe hebben gehad.

 

Mobiel neemt de overhand

Net zoals je API’s achter je webapps hebt om je gegevens over te dragen naar of te synchroniseren met andere systemen, worden er tegenwoordig manieren ontwikkeld om je telefoons en tablets automatisch te koppelen aan andere apparaten die zich fysiek in de buurt ervan bevinden. Zo kan door middel van een bluetooth verbinding automatisch informatie worden gedeeld of kunnen meerdere apparaten worden gesynchroniseerd.

 

Het ‘internet of things’ blijft groeien

Het internet of things (IoT) bestaat uit slechts tienduizenden, honderden of duizenden kleine, enkele doelgerichte bots die allemaal de huidige status van iets in de tijd melden. Door snelle applicaties te bouwen die het verzamelen en analyseren van uiteenlopende gegevens mogelijk maken, kunnen bedrijven snel inspelen op de meest recente ontwikkelingen.

 

De ontwikkelingen in de IT-sector gaan razendsnel, als bedrijf is het dan ook belangrijk overzicht te blijven houden in alle applicaties en te zorgen dat alle software op elkaar afgestemd is. Teconomy zorgt onder andere voor applicatie intake, packaging en management. Op deze manier blijft de IT in je bedrijf overzichtelijk en efficiënt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden