Performance improvement

Alles wat je moet weten over hoe executive search bureaus werken

Geplaatst op

De meeste werkende mensen zijn bekend met de rol van een recruiter. Een groot deel daarvan weet echter niet hoe een executive search bureau werkt. Als je een oproep krijgt van een executive search bureau, of erover nadenkt om er een in te huren voor een openstaande positie, is het verstandig om te weten hoe ze precies te werk gaan. Daarom hebben we dat in deze blog voor je uitgewerkt.

Waarom bedrijven met executive search bureaus werken

Executive search bureaus werken als consultant voor andere bedrijven. Het zijn dus geen interne mensen die de potentiële kandidaten zoeken en interviewen, maar ingehuurde specialisten. Bedrijven met een beschikbare (top)functie zullen contact zoeken met een dergelijk bureau als ze zelf de tijd of middelen niet hebben om een dergelijk traject uit te voeren. Traditionele methoden zoals op LinkedIn een vacature posten leveren vaak honderden ongekwalificeerde aanmeldingen op. Al deze aanmeldingen filteren kost enorm veel tijd. Werk je met een executive search bureau, dan heb krijgt de interne (HR) manager alleen kandidaten die al gescreend zijn en gekwalificeerd bevonden.

Het executive search proces

Een executive search recruiter heeft veel kennis van de specifieke branche en de arbeidsmarkt, waardoor ze een ander perspectief hebben op het beschikbare talent. Daarnaast kunnen ze door middel van hun eigen tools en assessment geschikte kandidaten vinden en selecteren. Afhankelijk van de afspraak die ze hebben gemaakt met het bedrijf, kunnen ze zelfs al salarisonderhandelingen voeren. Zodra het proces is voltooid ontvangt het executive search bureau geld voor de dienst die ze hebben geleverd. Er zijn diverse betalingsstructuren mogelijk, waaronder een vast bedrag voor het vinden van een geschikte kandidaat, of een deel van het maandsalaris zo lang als de gevonden kandidaat in dienst is.

Een executive search bureau is geen recruiter

Het is goed om te weten dat executive search bureaus wezenlijk verschillen van recruiters. Recruiters focussen over het algemeen op functies voor starters tot relatief ervaren functies, voor allerlei soorten contracten. Executive search bureaus focussen zich op topfuncties in specifieke branches. Een voordeel van dergelijke bureaus is ook dat ze door hun ervaring een heel netwerk hebben opgebouwd van bronnen en mensen waar ze wellicht geschikte kandidaten kunnen vinden. Dit maakt het proces vaak sneller dan wanneer een bedrijf zelf mensen gaat zoeken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden