Performance improvement

5 tips voor een succesvol familiebedrijf

Geplaatst op

Familiebedrijven zijn goed voor twee derde van alle bedrijven wereldwijd. Hierdoor zijn ze essentieel voor zowel economische groei als het creëren van banen. Maar wat is het geheim van een succesvol familiebedrijf? Wij hebben 5 tips verzameld die vertellen hoe jouw familiebedrijf generaties lang blijft bestaan.  

Communiceren

Gezinnen hebben hun eigen manier van communiceren. Echter hoeft dit niet de beste manier te zijn. Wanneer je communicatieproblemen opmerkt, confronteer ze dan gelijk. Sta open voor een nieuwe manier van communiceren en trotseer conventies. Grotere problemen in het spel? Schakel dan hulp in. 

Evolueren

Als het gaat om een lang, succesvol leven het is meegaan met de tijd essentieel voor elk bedrijf. Vooral voor familiebedrijven met meerdere generaties is dit belangrijk. Of het nu gaat om nieuwe technologie of veranderende culturele normen: een familiebedrijf moet zich blijven evolueren. 

Grenzen stellen

Leiders van familiebedrijven weten dat het stellen van grenzen cruciaal is voor het bereiken en behouden van succes. Het is belangrijk familie en bedrijf van elkaar te scheiden. Met andere woorden: houdt familiezaken buiten de werkvloer en blijf professioneel op kantoor.

Behandel werknemers als familie

Of je werknemers nou familie zijn of niet, behandel iedereen als familie. Je wilt een hecht familiebedrijf uitstralen naar de klanten dus wordt het opnieuw definiëren van familie sterk aangeraden. In plaats van te vertrouwen op industrienormen, moet je je afvragen: is dit wat ik zou doen als het een van mijn broers of zussen was? 

Plan voor de toekomst

Succesvolle familiebedrijven leven niet van dag tot dag: ze plannen voor de toekomst en maken opvolgings plannen voor de volgende generatie. Identificeer talent bij werknemers, zowel binnen als buiten de familie, en investeer al vroeg om hen een uitstekend leiderschap in de toekomst te verzekeren. Heb je advies nodig bij het runnen van een familiebedrijf? HVK Stevens staat voor je klaar.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden