Performance improvement

3 voordelen van een schoon en opgeruimd huis op je mentale gezondheid

Geplaatst op

Een schoon, fris en opgeruimd huis is niet alleen heel fijn en hygiënisch, maar helpt je – vaak onbewust- ook met je mentale gezondheid. Opruimen en schoonmaken zijn voor vele mensen niet de leukste klussen, maar als het eenmaal gedaan is ondervind je er zo veel voordelen aan. Mocht je nou echt geen zin en/of tijd hebben in het schoonmaken van je huis. Schakel dan bijvoorbeeld schoonmaakbedrijf Nieuwegein, Beeclean in. Zo heb jij binnen no time en zonder moeite een spic en span huis! 

Het verbeterd je productiviteit

Geloof het of niet, maar een opgeruimd en goed georganiseerd huis kan je algemene productiviteit verbeteren. Je bent minder gestrest en meer geconcentreerd doordat je niet wordt afgeleid door stof, vuil en rommel. Een opgeruimd en schoon huis geeft je positieve energie, waardoor je geest zich meer ontspant. 

Je voelt je minder gestrest 

Rommel in huis zorgt voor rommel in je hoofd. Rommel heeft een zwaardere en diepere impact op je mentale gesteldheid dan je zou verwachten. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met een rommeliger huis een hoger cortisolniveau hebben dan bij een opgeruimd en schoon huis. Dit geeft weer dat je stressniveau gekoppeld is aan de ruimte. Waarom denk je dat een dagje spa altijd zo goed werkt? Juist een ontspannen en relaxte ruimte. 

Je gaat beter slapen 

Je valt beter in slaap als je niet te veel gedachtes in je hoofd hebt en niets aan je blijft knagen. Als je over en tussen viezigheid moet lopen voordat je in je bed stapt zul je nog een tijdje liggen malen over de rotzooi. Als je huis schoon is kun je naar bed gaan zonder dingen te zien die je hoofd draaiende houden. Uit een onderzoek bleek dat zelfs het opmaken van je bed in de ochtend een goede nachtrust met bijna 20% verhoogd. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden