Performance improvement

3 Tips voor het brandveilig houden van je huis

Geplaatst op

Het is noodzakelijk om in een veilige leefomgeving, iets van brandpreventie te hebben. Op die manier kan je comfortabel leven en veilig wonen. In deze blog geven we 3 tips voor het brandveilig houden van je woning. Als je meer nóg beter geïnformeerd wilt worden kan je terecht bij de professionals van protectbrandbeveiliging.nl 

Hang rookmelders op

Voor het brandveilig houden van je huis, is rookmelders ophangen één van de dingen die je echt moet doen. Het is belangrijk dat je op minimaal elke verdieping een rookmelder hebt hangen. Zorg er ook voor dat er één op de overloop of in de gangen een melder hangt. Wanneer je echt voor veilig wilt gaan, is het aangeraden om er één in elke ruimte te hangen, zo wordt er bij eider spoortje rook meteen alarm geslagen. 

Zorg dat je brandblussers en dekens in huis hebt

Het is zeer belangrijk dat je in staat bent om een beginnende brand te kunnen blussen. Daarom is het handig als je een brandblusser en blusdekens in huis hebt. Zo kun je een kleine schuimblusser aanschaffen om de meeste brandjes te kunnen doven. Het voordeel van een brandblusser is dat je kleine brandjes snel kunt doven, voordat deze uit de hand lopen. Het andere middel een blusdeken is ook handig om in huis te hebben. Je kan dit deken over het vuurtje leggen en dan komt er geen zuurstof meer bij, waardoor de brand gedoofd wordt. Blusdekens zijn ideaal voor kleine brandjes in bijvoorbeeld prullenbakken en asbakken. 

Voorkom kortsluiting

Als er een kortsluiting ontstaan, raken twee stroomdraden elkaar. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Hierdoor gaat er een hoge stroom lopen, waardoor er veel warmte ontstaat en kan er dus een brand uitbreken. Daarom is het dus ook belangrijk om je apparaten en kabels eens in de zoveel tijd schoon te maken zodat ze vrij zijn van stof en vuil. Het is belangrijk dat je kapotte kabels niet gebruikt en zo snel mogelijk vervangt. Bij stroomvoorzieningen in je huis moet je goed opletten dat de stroomkabels goed worden aangesloten en elkaar niet kunnen raken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden