Performance improvement

3 tips voor de beginnende ondernemer

Geplaatst op

Om een goede ondernemer te worden heb je geen universitair diploma nodig, hoef je geen miljonair te zijn en heb je zelfs geen bedrijfservaring nodig. Het enige wat je nodig hebt om succesvol te worden is een sterk plan en de drive om er alles uit te halen wat er in zit. In dit artikel geven we 3 tips waarmee je de kans vergroot om een succesvolle ondernemer te worden.

1.      Evalueer jezelf

Vraag jezelf af waarom je een bedrijf wilt starten. Gebruik dat als leidraad voor wat voor soort bedrijf je opricht. Als je meer vrijheid wilt, is het misschien tijd om je 9 tot 5 baan te verlaten en iets nieuws te beginnen. Als duidelijk is waarom je voor jezelf wilt beginnen, stel je dan vervolgens de vraag wat voor soort bedrijf je moet beginnen en of je hebt wat er nodig is, zoals:

  • Beschik je over de benodigde vaardigheden?
  • Waar ligt je passie?
  • Wat is je vakgebied?
  • Hoeveel kun je veroorloven om uit te geven, mocht je bedrijf failliet gaan?
  • Hoeveel startkapitaal heb je nodig?
  • Wat voor soort levensstijl wil je leven?
  • Ben je klaar om ondernemer te worden?

2.      Verzin een uniek idee

Heb je al een uniek, zakelijk idee of nog niet? Mocht nog niet duidelijk zijn wat je bedrijf onderscheidt van de concurrentie, ga dan brainstormen om je bedrijf uniek in de markt te positioneren. Hieronder geven wij een aantal tips:

  • Verzin een product of dienst dat nog niet bestaat en problemen oplost.
  • Pas je vaardigheden toe op een geheel nieuw gebied. Veel bedrijven doen dingen op één manier, omdat dat de manier is waarop ze dat altijd al doen. In die gevallen kan een frisse blik, vanuit een nieuw perspectief het verschil maken.
  • Gebruik een betere, goedkopere en snellere aanpak. Heb je een uniek idee dat niet helemaal nieuw is? Denk dan na over het huidige aanbod en focus erop hoe je een beter en goedkoper product kunt creëren.

3.      Doe marktonderzoek

Doe marktonderzoek om er zeker van te zijn dat niet iemand anders al een bedrijf heeft opgericht met hetzelfde idee. Analyseer je potentiële concurrenten en partners in de markt om waardevolle inzichten op te doen. Combineer secundair onderzoek met online bronnen en ondervraag mensen.

Deze 3 stappen helpen om goed van start te gaan als beginnend ondernemer. Hiermee krijg je inzicht in de kansen die er liggen en kun je een bedrijf oprichten met de rechtsvorm die gewenst is. Elke rechtsvorm heeft zijn voordelen, dus doe ook onderzoek welke vorm het meest voordelig voor jou is. Kies bijvoorbeeld voor een eenmanszaak, een vof of voor het oprichten van een bv.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden