Performance improvement

3 stappen voor een korte fietscheck

Geplaatst op

Wanneer je de fiets op stapt, is het belangrijk om hem goed te controleren op enkele  complicaties. Je wilt natuurlijk niet dat je fiets niet goed functioneert, tevens is dit ook gevaarlijk. Daarom vertellen wij in deze blog 3 stappen voor een korte fiets check.

Schoonmaken

Als je een montagestandaard hebt is het handig om je fiets hierin te plaatsen. Wanneer de fiets niet zo heel vies is, dan kan je hem gewoon afnemen met een doek. Als hij echt vies is, kan je de banden eraf halen en dan kan je de fiets goed schoonmaken. Als er vuil in draaiende onderdelen (zoals de ketting) zit, kan je deze goed in vetten. Hierna kan je met warmwater met zeepsop de ketting vochtig maken en de spons of doek langs de schakels halen zodat er geen vuil meer in zit.

Bandencheck

Controleer je wielen van Wheels industry op scheuren, sneetjes, blaren en slijtage. Als er een steentje of viezigheid in je band ziet zitten kan je proberen om deze er voorzichtig uit te halen. Plak of vervang banden wanneer dit nodig is. Controleer ook hoe je banden op de velgen liggen. Onderaan de zijwanden zitten lijnen die helemaal rondom net boven op de velg moeten zitten. Als deze onder de velgrand zitten of er ver boven uitsteken, zit de band niet goed. Als dit zo is, laat je de band leeglopen en pomp je hem opnieuw op zodat de band nu wel goed zit.

De remblokken

Het is belangrijk om alle vier de remblokken van je fiets te inspecteren. Wanneer de groeven in de remblokken versleten zijn, is het tijd om deze te vervangen. Zorg ervoor dat ze de velgrand gelijkmatig aan kunnen raken. Als dit niet zo is, kan je een inbussleutel gebruiken om de bout los te maken waarmee het remblok wordt bevestigd en verplaats je hem. Knijp hierna de remmen goed in om te voelen hoe het werkt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden