Performance improvement

3 stappen om over je ex heen te komen

Geplaatst op

Je relatie is al een tijdje over maar hij of zij speelt nog steeds een grote rol in jouw leven. Je denkt nog vaak aan je ex-partner en hij of zij heeft nog een pijnlijk plekje in je hart. Ondanks dat je weet dat een relatie niet werkt mis je hem toch. Er zit nog een wond in jou die nog steeds niet dicht is en zolang je je ex blijft vasthouden zal die wond niet helen.

Stap 1: Verwijder hem of haar uit je leven

Ja, je leest het goed. Het is het beste om je ex voorlopig uit je leven te zetten. Als je met een gebroken hart over je ex heen wilt komen is je ex als een soort heroïne. Je brein wil op een obsessieve manier steeds impulsen van je ex hebben en dit werkt enorm verslavend. Zorg dus dat je niet meer aan je ex herinnerd wordt: verwijder jullie foto’s, zoek geen contact en ga niet zijn of haar social media stalken. Dit is een moeilijke stap, maar hoe minder impulsen je van je ex krijgt, hoe eerder je over je ex heen komt. 

Stap 2: Praat erover

Praat over je liefdesverdriet met vrienden of vriendinnen die je vertrouwt. Tuurlijk moet je afleiding zoeken en leuke dingen doen, maar je moet je gevoelens niet opkroppen. Vroeg of laat ga je ze toch voelen en het is okay not to be okay. Krop deze gevoelens dus niet op, schrijf ze eventueel op door een brief naar je ex te schrijven. Schrijf hierin op waarom je je zo voelt en hou je vooral niet in. Die brief verstuur je uiteindelijk nooit maar het kan helpen met het verwerken van opgekropte gevoelens. 

Stap 3: Leer nieuwe mensen kennen

Geniet van je vrijheid en leer nieuwe mannen of vrouwen kennen. Je hebt waarschijnlijk veel geleerd van je vorige relatie en je weet beter wat je zoekt in de volgende. Tijd voor een feitje: er zijn 7,6 miljard mensen op deze wereld. Ongeveer de helft daarvan is van het mannelijke geslacht en de andere helft is vrouw. Dus denk je nou echt dat van al deze mensen alleen jouw ex jou gelukkig kan maken? Nee! Dus trek de stoute schoenen aan en leer nieuwe mensen kennen.
Zit je middenin je scheiding en je staat voor een heleboel belangrijke beslissingen? Overweeg dan zowel zakelijke als emotionele begeleiding bij mediator Nijmegen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden