Normaal worden houten pallets gebruikt bij het verzenden van grote artikelen, maar ze zijn ook een ondergewaardeerde bron van decoratie. Winkels die veel leveringen ontvangen zullen de pallets vaak weggooien als alles is uitgeladen, dus je kunt er misschien zelfs een paar gratis vinden!

Er zijn eindeloze mogelijkheden voor deze houten frames, het enige wat je nodig hebt is een beetje verbeelding en wat doe-het-zelf talent en je kunt een houten pallet transformeren in een meubel, kunst, tuininrichting – wat dan ook.

1. Verticale tuin

Door de ruimte tussen de latten zijn de pallets gemakkelijk om planten in te verwerken om een mooie verticale tuin te maken.

2. Koffietafel

Je hoeft alleen maar wieltjes en glasplaatjes toe te voegen aan een pallet en je verandert het in een makkelijk te verplaatsen, mooie salontafel. Functioneel en goedkoop? Klinkt als het beste van twee werelden.

3. Boekenplank of speelgoedbak

Het opnieuw samenstellen van een pallet kan het van plat naar staand brengen en maakt het geweldig voor het opbergen van boeken, speelgoed en andere snuisterijen.

4. Schoenenkast

Schoenen stapelen zich perfect op in pallets, zodat je nu de ‘geen-schoenen-in-huis’ regel kunt afdwingen en nog steeds alles georganiseerd kunt houden.

5. Schommel

Met behulp van touw of ketting kun je een pallet ophangen en transformeren in een mooie plek om te ontspannen op je veranda of het terras.

6. Wijnbar

Het plaatsen van een stevig aanrechtblad kan een pallet veranderen in je eigen wijnbar in de buitenlucht. Nu hoef je alleen nog maar wat vrienden uit te nodigen!

7. Palletlampen

Je kunt van pallets zelfs lantaarns maken om wat licht te geven. Gebruik deze buiten om je terras te verlichten of binnen als je voor een rustieke uitstraling gaat.

8. Tuinpad

Haal een pallet volledig uit elkaar en gebruik het hout om een pad te creëren in de tuin.

9. Wandkunst

Verf over een pallet om een leuk aandachtspunt voor de muur te maken.

10. Bloembak

Maak een rechthoek en gebruik een pallet voor bloembakken. Gebruik ze zowel binnen als buiten om één thema door het hele huis te hebben.

Pin It on Pinterest