Er zijn veel levensmiddelen die bijdragen aan een gezonde voeding. Het is alleen niet zo dat alleen de juiste voedingsmiddelen zorgen voor een gezonde voeding. Er zijn andere factoren die ook van belang zijn om je voedingspatroon op orde te hebben. In deze blog vertellen we je meer over gezonde voedingsmiddelen, de andere factoren die bijdragen aan een gezonde voeding en hoe je inzicht krijgt in de voedingswaarden van levensmiddelen.

Top 10: gezonde levensmiddelen

Met de onderstaande top-10 aan levensmiddelen zet je een eerste goede stap naar een gezonde voeding. Let wel op: nummer 10 is een aanvulling op de eerste 9 voedingsmiddelen en zorgt in combinatie met de eerste 9 voedingsmiddelen voor een gezonde voeding.

  1. Groenten
  2. Vlees
  3. Water
  4. Peulvruchten
  5. Volkoren
  6. Vis
  7. Kaas
  8. Olie
  9. Onbewerkt voedsel
  10. Voedingspatronen

Goede onderlinge verhouding

Het alleen nuttigen van gezonde levensmiddelen wil niet per definitie zeggen dat je voeding helemaal gezond is. Wat voor een gezonde voeding van belang is, is dat alle voedingsmiddelen in voldoende mate geconsumeerd worden en ook op de juiste momenten genomen worden. Dit bedoelen we met tip 10, de voedingspatronen. Het is hierbij belangrijk om de eerste 9 voedingsmiddelen in de juiste mate en op de juiste momenten te nuttigen.

Levensmiddelen laten analyseren

Wil je als bedrijf zijnde levensmiddelen laten analyseren? Er zijn in Nederland bedrijven die gespecialiseerd zijn in levensmiddelen analyse. Laat een voedingsmiddelen analyse uitvoeren en krijg inzicht in de exacte voedingswaarden en de kwaliteit van de levensmiddelen. Door de moderne apparatuur en vele innovatieve testmethodes zijn bedrijven in staat om veel verschillende analyses uit te voeren. Kom als bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie achter de voedingswaarden van groente en fruit, cacao, graanproducten, olie en vetten, kruiden en specerijen, vis en zeevruchten, vlees en vleesproducten en noten en zuidvruchten.