Met machine onderhoud worden de machines onderhouden, zodat deze blijven werken en de productie blijft draaien. Veel bedrijven hebben geen kennis, tijd of mankracht voor het onderhouden van machines. Toch is het van belang om machines regelmatig te onderhouden. Om deze reden schakelen veel bedrijven een externe partij in voor het onderhouden van machines. In deze blog vertellen we je meer over machine onderhoud.

Voordelen machine onderhoud

Het regelmatig laten onderhouden van machines heeft veel voordelen:

  • Besparing van de kosten
  • Langere levensduur van de machines
  • Lagere uitval van het machinepark
  • Minder verstoring van het productieproces

Preventief of correctief onderhoud aan machines?

We raden het aan om je machines preventief te laten onderhouden. Bij correctief machine onderhoud vindt er pas onderhoud plaats wanneer er al storing is. Zo los je de storing aan de machine wel op, maar toch raden we het aan om de machines preventief te onderhouden. Met preventief machine onderhoud kijken specialisten regelmatig naar alle onderdelen in het machinepark. Zo vallen machines minder snel uit en ligt het productieproces minder vaak stil. Door het preventief onderhouden van de machines verleng je ook de levensduur. Al deze voordelen leiden tot lagere kosten, waardoor je uiteindelijk minder kwijt bent door je machinepark preventief te laten onderhouden.

Specialisten in het onderhouden van machines

De reden dat bedrijven vaak externe ondernemingen vragen voor machine onderhoud zijn de vakmensen die er werkzaam zijn. Veel van deze specialisten hebben technische diploma’s behaald en hebben certificaten op het gebied van VCA, BHV en HACCP. De vakmensen kijken mee naar het probleem van de machine. Hierbij lossen ze niet alleen de storing op, alleen geven ze ook advies over hoe de storing in de toekomst te voorkomen is. Zo worden niet alleen storingen opgelost, maar krijg je ook advies over hoe de machines het beste te gebruiken zijn.

Gespecialiseerde bedrijven in machine onderhoud

Er zijn in Nederland een aantal partijen die gespecialiseerd zijn in machine onderhoud. In Utrecht, centraal gelegen in ons land, zit bijvoorbeeld D-Tech. Dit bedrijf heeft een storingslijn voor spoedgevallen en is hiermee 24/7 beschikbaar. Ongeacht het tijdstip, ook tijdens de nachtdiensten in het productieproces kun je deze onderneming bereiken voor spoedgevallen. De vakmensen van D-Tech bekijken de oorzaak van het probleem, lossen het probleem op en geven advies over hoe de storing in de toekomst het beste te voorkomen is.