Als directiechauffeur is het belangrijk om je aan een aantal regels te houden om een optimale dienst te leveren. Je kunt je met een aantal tips al snel onderscheiden om zo je klanten zo goed mogelijk te bedienen. In dit blog leren we je te onderscheiden van andere privéchauffeurs.

De juiste planning verzorgen

Een goede directiechauffeur plant zoveel mogelijk van tevoren wat de beste routes zijn op basis van onder andere knelpunten en files. Bereken bijvoorbeeld hoe lang de reis duurt en calculeer wat flexibiliteit in voor onvoorziene problemen.

Je hebt als directiechauffeur bij voorkeur enige technische kennis van auto’s. Je kunt dan voordat de rit start, of in de periode dat je op je klant wacht, een technische check van de auto doen. Je besteedt je tijd dan nuttig en je voorkomt hiermee eventuele wachttijd als het onderweg gebeurt. Controleer dus ook of essentiële zaken zoals een krik en een reserveband aanwezig zijn.

Het klinkt allemaal vrij logisch, maar hoe vaak ben je niet op een lange reis vertrokken zonder te controleren of je waarschuwingslampjes branden?

Heb altijd een alternatieve route beschikbaar

Wanneer je een route plant, is het altijd de moeite waard om een Plan B te hebben. Als je weet dat bepaalde wegen berucht zijn om vele wegwerkzaamheden en de bijbehorende files, dan is het raadzaam om de drukte van de wegen van tevoren te checken door middel van bijvoorbeeld Google Maps of Waze. Deze interactieve apps download je gratis op je smartphone, zodat je altijd live de snelste locatie beschikbaar hebt. Als de vertraging te lang is, dan kun je altijd voor de alternatieve route gaan. Deze apps doen zelf suggesties met exacte tijdswinst: hierdoor bespaar je tijd, geld en stress.

Zorg voor comfortabel vervoer

De kwaliteit die zowat elke passagier merkt wanneer hij of zij wordt bestuurd door een top directiechauffeur, is hoe soepel de reis verloopt. Dit is grotendeels een taak van de directiebestuurder die moet kunnen vertrouwen op hun rijtechniek. Onderdeel van een goed en comfortabel vervoer is het soepel manoeuvreren door het verkeer.

Een goede chauffeur laat het gaspedaal vooral op tijd los voor het minderen van vaart en bochten worden aangesneden met kleine, rustige bewegingen van het stuur om de rust van de auto niet te verstoren.

Verder is het ook aan te raden om zo rustig mogelijk te remmen om de auto tot stilstand te brengen. Op die manier morst je passagier geen drinken op het peperdure interieur. Dit doe je door goed vooruit te kijken en eventueel gevaar al ver van tevoren te constateren.