De verzending begint altijd met de verpakking. Aan de hand van het product dat verzonden moet worden, is het belangrijk om de juiste verpakking te kiezen. Vooral om je product veilig en goed te beschermen, maar ook om extra toeslagen te vermijden. Sommige vervoerders rekenen (achteraf) een toeslag omdat ze de zending niet kunnen verwerken i.v.m. de verpakking die rond, cilindervormig of niet rechthoekig is. Dit is moeilijk of niet te verwerken door een machine. Ook het plakken van meerdere verpakkingen aan elkaar kan zorgen voor extra kosten.

De verzendkosten van een express zending

De verzendkosten voor een pakket versturen naar het buitenland kunnen flink verschillen. Dit is afhankelijk van de tijd, afmeting, gewicht en verpakking van je zending. Deze gelden nog meer bij een express zending dan bij een normaal pakket. Dat de hoogte van het tarief in relatie staat met de afmeting en het gewicht van uw zending is natuurlijk niet heel gek. Als je bijvoorbeeld een grote zak hebt met donsveertjes, dat neemt veel meer ruimte in beslag, dan een klein doosje met loden kogellagers. De kosten zullen dus worden berekend aan de hand van de afmeting en het gewicht.

Kan je pakketten voordeliger versturen?

Als je veel pakketten verstuurt, dan vraag je jezelf ongetwijfeld regelmatig af of het niet goedkoper kan. Een onafhankelijke partij die verzendtarieven vergelijkt kan de oplossing zijn. Je kunt namelijk direct zien wat het beste tarief is voor je zending. Dit scheelt een hoop tijd, extra werk en kosten. Regel je zendingen wel op tijd. Een verzending per express is aanzienlijk duurder dan een pakket met reguliere verzendtijden. Dit kan een belangrijke rol spelen als je klant hem die binnen een bepaalde periode de producten wilt hebben.

Wanneer worden er invoerrechten geheven?

Invoerrechten in Nederland worden geheven wanneer je een pakket verstuurt naar een land buiten de Europese unie. Het gaat dus om alle landen die niet lid zijn van de Europese unie. Stuur je dus bijvoorbeeld een pakket naar de Verenigde staten dan kunnen er invoerrechten geheven worden omdat de VS geen lid van de Europese Unie.