Een aspect van het runnen van een klein bedrijf waar weinig mensen veel aandacht aan besteden is de manier waarop ze omgaan met professionele verkopers zoals bankiers, advocaten, accountants en ga zo maar door. De meeste ondernemers duiken gewoon recht in hun bedrijf zonder na te denken over hoe deze professionals behandeld moeten worden, wat ze voor je kunnen doen en wat ze op hun beurt weer zoeken bij klanten. Met een beetje nadenken en inspanning kun je ervoor zorgen dat je het meeste uit deze relaties haalt.

Het belangrijkste om te onthouden is dat je een persoonlijke relatie met elk van deze mensen nodig hebt. Zij hebben het vermogen – soms direct, soms indirect – om het succes van je bedrijf drastisch te beïnvloeden. Je doel moet zijn om een langdurige, persoonlijke relatie met elk van hen te ontwikkelen. Als je dat doet, als je op een hobbel in de weg stuit, zullen ze er zijn om je te helpen er overheen te komen.

Naarmate je meer ervaring opdoet, zul je merken dat je accountant en advocaat elkaar een beetje zullen overlappen in hun diensten en expertise Dit gezegd zijnde, hier zijn een paar voorbeelden van diensten die je accountant zou moeten leveren:

  • Ontwerp en stel je boekhoudsysteem zo in dat de financiële verslaglegging aan het einde van het jaar eenvoudiger wordt.
  • Zorg ervoor dat je de juiste soorten belastingen in de juiste bedragen betaalt.
  • Zorg ervoor dat je W2- en 1099-formulieren op de juiste tijdstippen naar de juiste mensen stuurt, en zorg er ook voor dat als je 1099s verstuurt, de IRS het met je eens is dat deze personen onafhankelijke aannemers zijn en geen werknemers. Dit is een veelgemaakte fout die je veel geld en stress kan kosten.
  • Adviseer je over inhoudingen en hoe je je persoonlijke en zakelijke uitgaven kun scheiden.
  • Adviseren en je door een audit begeleiden als je er ooit een hebt.
  • Adviseren over specifieke transacties, zoals of het beter is om te leasen of te kopen.
  • Stel je financiële administratie van de afgelopen periode samen.
  • Help je je jaarrekening te begrijpen. Je moet gebruik maken van de expertise van je accountant om je te helpen bij het analyseren van je jaarrekening, zodat je kun begrijpen wat hij of zij je vertelt. Als je dit nalaat, weet je niet zo veel als je zou moeten weten over hoe het met je bedrijf gaat.

U heeft ook een accountant nodig als je vragen heeft over wat voor soort bedrijfskosten aftrekbaar zijn. De meeste van deze regels en voorschriften zijn bewegende doelen – ze veranderen vaak en variëren vaak van staat tot staat. Een goede accountant zal altijd op de hoogte zijn van de veranderende wet- en regelgeving en, nog belangrijker, weet wat voor je van toepassing is.

Het is ook belangrijk om je accountant om advies te vragen voordat je actie onderneemt. Het is bijna altijd makkelijker (en goedkoper) om dingen van tevoren goed te structureren, in plaats van later iets te proberen op te lossen.