Performance improvement

Een sportschool beginnen: hoe doe je dat?

Geplaatst op

Is fitness helemaal jouw ding en wil je anderen helpen om zich fitter te voelen of om af te vallen? Overweeg dan om een eigen sportschool te beginnen. Om een eigen sportschool te starten moet je wel flink wat voorbereidend werk doen; het is niet in een weekje gedaan. Heb jij de tijd en het geld om een gym te openen? Weet je zeker dat je een eigen sportschool wilt in plaats van personal trainer of fitnessinstructeur bij een sportschool? Dan helpen we je graag op weg met deze blog.

Businessplan

Geen onderneming kan zonder een businessplan. Zo ook een sportschool. Zet de missie, visie, doelen, kernwaarden, begroting en doelgroep op papier en doe een marktonderzoek. Kijk kritisch naar wat je hebt opgeschreven en beoordeel of dit haalbaar is.

Diploma’s

Klanten zullen niet gauw bij je komen sporten en jouadvies opvolgen als ze zien dat je geen diploma’s of certificaten met betrekking tot fitness hebt. Daarom is het belangrijk om je daarin te verdiepen en indien je nog geen diploma of certificaat bezit, deze te behalen.

Locatie en apparatuur

Waar koop je fitnessapparatuur, een fitness vloer en andere sportattributen? Hoeveel gaat dit je kosten en heb je er de ruimte voor? Daar komt ook meteen het vinden van een geschikte locatie bij kijken. Bepaal welk type sportschool je wilt openen en kijk bij een locatie naar zaken die voor jou belangrijk zijn, zoals een parkeerruimte, busroute en bereikbaarheid.

Financiering

Passie en de juiste diploma’s zijn mooi meegenomen en vrij noodzakelijk bij het openen van een sportschool, maar zonder geld kom je nergens. Als je het geld niet hebt om een sportschool te openen, zul je naar een investeerder moeten zoeken. Dit moeten mensen zijn die jou kunnen vertrouwen en je businessplan echt zien zitten. Dit bewijst ook maar weer waarom goed een businessplan belangrijk is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs!

Contactgegevens

Via info @ performance-improvement.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden