Door de eeuwen heen zijn er veel teksten geschreven op uiteenlopende media, zoals kleitabletten, perkament en papier. Vooral dat laatste is veel gebruikt en het boek is een van de meest populaire media geweest. Nu alles tegenwoordig digitaal wordt is het een opgave om alle documenten op een goede manier te digitaliseren. Vaak gaat dat niet helemaal goed. Fouten oplossen kost geld en tijd. Dat kan anders, namelijk door ocr software te gebruiken. In deze blog leggen we je uit hoe het werkt.

Scanfouten

Hoe vaak kom je tijdens je werk of studie gescande documenten tegen die nauwelijks leesbaar zijn omdat ze niet goed te scannen waren? Juist, best wel vaak. En dat is vervelend, want soms moet je dan uit de context van het verhaal uitmaken wat de laatste woorden van een zin zijn. Dat komt onder andere door een specifieke vorm van een boek en hoe de bladzijde in het scanapparaat ligt. Dat kan anders.

Het nut van OCR-software

Met de speciaal OCR-software is het heel eenvoudig om gebolde pagina’s weer recht te maken. Hiervoor heeft de software 38 filters waarmee dat kan. Dit is een unieke manier om je gescande documenten te corrigeren. Het is mogelijk om met deze ingenieuze software tot wel 10.000 afbeeldingen tegelijk te importeren. Je kunt deze software draaien op Windows en de snelheid waarmee je kunt bewerken is hoog.

Waar kun je de software goed voor gebruiken?

De OCR-software is bijzonder goed te gebruiken voor het scannen van oude boeken, documenten en dossiers. Op deze manier kun je snel een professioneel archief van digitale documenten opbouwen of uitbreiden. Het leuke van deze software is dat de tekst die ingescand wordt (mogelijk met vele gangbare scanners) direct doorzoekbaar gemaakt wordt. Dat scheelt veel tijd wanneer je een passage zoekt in een document. De voordelen van de software op een rij:

  • Voortdurende updates
  • Snel veel documenten goed scannen
  • Geen tijd meer kwijt aan herscannen
  • Sneller informatie, gescande tekst is doorzoekbaar

Conclusie

De scans gemaakt met OCR-software zijn van een hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat je efficiënter kunt werken. Scans zijn doorzoekbaar en recht (geen bolling meer). Software wordt door de fabrikant voortdurend verbeterd. Op deze manier weet je zeker dat het gestroomlijnd loopt.

Meer ontdekken?

Op onze site vind je allerlei tips om je bedrijfsprocessen te optimaliseren. Met zakelijke tips willen we je informeren en enthousiasmeren. Lees snel verder en laat je inspireren.