Er zijn verschillende manieren waarop je met je onderneming geld kunt besparen. Eén van die manieren is door de onderneming op een aantal efficiëntievlakken te verbeteren. Om dit voor elkaar te krijgen, dient er vaak wel geïnvesteerd te worden in nieuwe systemen en software. Desalniettemin verdienen dergelijke investeringen zich uiteindelijk weer terug en zullen ze vanaf dat moment meer geld opleveren voor de onderneming. In deze blog noemen we 3 interessante verbeteringen waarin een onderneming kan investeren om efficiënter te werken.

Tip 1: ruimtebesparing

Een groot pand kost meer dan een klein pand; zeker als je de ruimte huurt. Daarom kan het handig zijn om bepaalde zaken niet in het eigen pand te bewaren, maar dit extern te doen. Een mooi voorbeeld is archiefopslag. Als de onderneming als een poos bestaat, heeft het mogelijk een hoop (niet digitale) papieren liggen in een loze ruimte. Deze loze ruimte kan beter gebruikt worden als vergaderruimte of werkplek!

Tip 2: digitalisering

Het digitaliseren van bovengenoemde archieven is ook een mogelijkheid om ruimte en dus geld te besparen. Doordat de archieven digitaal zijn, nemen ze veel minder ruimte in beslag dan als het stapels met papieren zijn in stapels met dozen. Een ander voordeel is dat het veel eenvoudiger is om digitaal bepaalde informatie te vinden, dan op papier. Is je HR-manager bezig met het zoeken naar hoeveel collega X, die er al lang niet meer werkt, in mei 2004 aan vakantiegeld kreeg? Dan is deze informatie digitaal veel sneller gevonden dan als hij door de diverse papieren moet bladeren.

Tip 3: automatisering

Het lijkt erop dat de 21e eeuw de geschiedenisboeken in zal gaan als de eeuw van de automatisering. Zelfrijdende auto’s, kunstmatige intelligentie en gespecialiseerde software zullen steeds vaker personeel gaan vervangen. Mooie voorbeelden van automatisering zijn het bij Amazon.com verdwijnen van bezorgers– zij gebruiken straks meer drones (Amazon Prima Air) en verdwijnen van magazijnmedewerkers – ook dit wordt nu door geautomatiseerde wagentjes gedaan (zie onderstaande video).